“Premiul Gineta Stoenescu” la C.N. de gimnastica aerobica

         Intre 3 si 5 septembrie, la Constanta, pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor, vor avea loc intrecerile celei de a 15 editii a Campionatelor Nationale de gimnstica aerobica si a 11-a editie a Cupei Farul.
        Va fi, cu siguranta, o competitie ce se va desfasura sub semnul frumosului, disputele la acest sport furnizand un veritabil spectacol cu deosebite valente artistice. 
Organizatorii, Clubul Farul in mod deosebit, s-au pregatit ca totul sa se poata derula in cele mai bune conditii, beneficiind si de sprijinul unor sponsori – S.C. ANADOLU AUTOMOBIL ROM,  S.R.L. CIOLPANI si ISUZU – care au tinut sa fie alaturi de candidatii la titlurile nationale, multi dintre ei, se stie, medaliati deja la competitiile europene si mondiale ale gimnasticii aerobice.
        Dar, dincolo de Titluri, Medalii si Diplome celor mai merituosi, sportivi si antrenori, li se vor acorda si o serie de trofee speciale, in prim plan aflandu-se “PREMIUL GINETA STOENESCU”, atribuit prin suportul deosebit al TRANSENERGO, prin intermediul Companiei PIROUETTE S.A., implicare de traditie, daca avem in vedere faptul ca si in 2008, si in 2009, s-a consemnat aceeasi generoasa implicare.
        Premiul „GINETA STOENESCU” se va acorda echipei de antrenori a cluburilor clasate pe locurile I, II si III in clasamentul  Campionatului National – Editia a XV-a, reprezentand recompensa pentru efortul si contributia adusa la dezvoltarea gimnasticii aerobice in Romania, dupa cum urmeaza:
        – Locul 1 –  Trofeul „Gineta Stoenescu”, Diploma si 1 500 Euro (in lei la cursul BNR / la data acordarii ) exclusiv  impozit  –  Trofeu „Gineta Stoenescu”
        –  Locul 2 – Diploma si 900  Euro (in lei la cursul BNR / la data acordarii ) exclusiv impozit
        –  Locul 3 – Diploma si 600 Euro (in lei la cursul BNR / la data acordarii ) exclusiv impozit
       

        Regulamentul de acordare al Premiului cuprinde insumarea punctajelor obtinute in clasamentul pe cluburi respectiv:
        – numar sportivi inscrisi in concurs
        – numar de probe prezentate in concurs
        – locurile obtinute in clasamentul pe probe si categorii dupa cum urmeaza :
                    – Locul 1 (8 puncte)
                    – Locul 2 (7 puncte)
                    – Locul 3 (6 puncte)
                    – Locul 4 (5 puncte)
                    – Locul 5 (4 puncte)
                    – Locul 6 (3 puncte)
                    – Locul 7 (2 puncte)
                    – Locul 8 (1 puncte)

        Georgeta (Gineta) Stoenescu, nascuta in 1928, la Bârlad, jud. Vaslui, a fost uma dintre marile personalitati ale gimnasticii romanesti, cu deosebire in gimnastica rostmica si aerobica. Absolventa a IEF, promotia 1950. Repartizata si incadrata ca asistenta la Catedra de educatie fizica si sport a Institutului Politehnic. In 1964, este promovata lector universitar, iar in 1980, conferentiar universitar. In 1990, a fost incadrata la Facultatea de Educatie Fizica a Universitatii Ecologice unde, in 1999, devine profesor universitar. In anii ’50, a lucrat la Dispensarul Central pentru Sportivi, specializându-se in gimnastica medicala. A fost componenta mai multor ansambluri de gimnastica ritmica. Antrenoare de dans sportiv. Brevetata, ulterior, si ca arbitru international de gimnastica aerobica. A condus cursuri de gimnastica ritmica in tara si in strainatate (Spania). In intervalul de timp cat a fost presedinta Comisiei Nationale de Sport Aerobic (1994 – 1999), sportivii romani practicanti ai acestei discipline au obtinut, la CM, 4 medalii de aur, 4 de argint si 6 de bronz. Gineta Stoenescu este autoarea a 16 lucrari si coautoare a altor 4 carti de specialitate. De asemenea, a scris si publicat peste 20 de articole in reviste de specialitate din tara si din strainatate. Temele abordate vizeaza gimnastica ritmica, aerobica si medicala, expresia corporala si dansul sportiv.