„Grecii, cipriotii si bulgarii dau piept cu Romania, la Salonic…”

        ATENA, 27 august (corespondenta speciala de la ANA TUTUIANU – www.RoMedia.gr pentru www.romgy.ro)
        Patru echipe nationale  – Bulgaria, Cipru, Romania, Grecia (cu 2 formatii) – isi vor masura fortele in acest week-end la Salonic.
        „Grecii, cipriotii si bulgarii dau piept cu Romania si marele Marian Dragulescu la Salonic”, dupa cum se mentioneaza in Comunicatul de presa al Federatiei Elene de Gimnastica.
         Prin urmare, sambata, 28 august, de la orele 14:00, la Sala „Ioan Melissanidis”, din cadrul Complexului Sportiv National „Mikras” din Salonic, se anticipeaza un spectacol de inalta clasa, stiut fiind, totodata, faptul ca gimnastii se afla in plina pregatire pentru importantul „mondial” olandez de la Rotterdam.              Intalnirea de sambata, una amicala, dar foarte utila, daca o privim prin prisma tuturor colectivelor tehnice si al gimnastilor, este primul test serios inainte de Campionatul Mondial de la Rotterdam, din 16-24 octombrie.
        Formatiile participante au sosit deja la Salonic, au efectuat si primele antrenamente, echipa Romaniei, condusa de Marian Dragulescu – campion mondial in 2009 la sol si sarituri, ca sa amintim doar ultimele sale performante – este considerata vedeta reuniunii, evolutiile gimnastilor fiind asteptatea cu mult interes. Alaturi de acest veritabil star al gimnasticii, din echipa Romaniei, condusa de antrenorii Ioan Suciu si Stefan Gal, mai fac parte Flavius Koczi (foto, jos), Cristian Bataga, Ovidiu Buidoso, Cosmin Iancu si Andrei Ursache.

         De notat, de asemenea, ca in juriul va oficia la acest concurs se afla si foarte cunoscutul Dan Grecu, acum apreciat arbitru international, un nume de rezonanta in gimnastica.
        Si bulgarii au ajuns la locul concursului, dupa cum am mai anuntat lotul oaspete fiind compus din Filip Yanev, Iaroslav Vovk, Emil Stoimenov, Velislav Valchev, Emil Hristov si Hristos Marinov.
         In ceea ce priveste formatia cipriota, aceasta se afla de la inceputul saptamanii la Salonic, pe lista de start urmand a fi inscrisi Georgalas Irodotos, Krasias Dimitris, Panagiotis Aristotelous, Konstantinos Georgiou Aristotelous, Giorgos si Giorgos Spanos.
         La randul lor, gimnastii eleni abordeaza intalnirea foarte serios, Grecia avand drept obiectiv, pentru CM 2010, clasificarea in primele 24 echipe, pozitie care le va acorda dreptul de a participa la evenimentul similar din 2011, de la Tokyo, atunci cand se vor da primele „bilete” pentru Jocurile Olimpice de la Londra. Antrenorii greci vor alinia doua garnituri, cea dintai cu Vlasios Maras, Tsolakidis Vasilis, Eleftherios Kosmidis, Lympanovnos Christos, Markousis Dimitris, Mihai Doulkeridis, din lotul secund facand parte Petrounias Eleftherios, Kekelos Stavros, Barmpakis Kostas, Kailidis Charalampos, Tougkas Panagiotis si Tougkas Ioannis.
        

          Despre pregatirile echipei gazda am vorbit cu antrenorul sef Dimitris Raftis, care apreciaza ca: „Aceasta intalnire, care incheie saptamana noastra de pregatire la Salonic, ne va permite sa vedem la ce nivel ne aflam. Incercam sa gasim stabilitatea dorita si exista deja performante bune la unele aparate. Ne stim slabiciunile si lucram la eliminarea lor. Cele mai multe probleme le inregistram in acest moment la cal, un aparat dificil. Consider ca, daca muncim serios, ajungem acolo unde ne-am propus.”
        Referindu-se la utilitatea acestei intalniri,  D. Raftis a declarat: „Intalnirea, in special datorita participarii Romaniei, reprezinta un test foarte important pentru Campionatele Mondiale. Romanii sunt mult mai puternici decat noi, dar nu invincibili, asa cum am vazut la Campionatele Europene in luna aprilie, cu toate ca acum se vor prezenta mult mai pregatiti, avandu-l si pe Marian Dragulescu in lot. Daca sambata vom vedea ca suntem aproape de nivelul de pregatire al Romaniei, atunci  acesta va fi un semn bun pentru noi… La Rotterdam avem drept obiectiv clasarea intre primele 24 de echipe, noi propunandu-ne sa terminam pe una dintre pozitiile 15-18, lucru pe care-l consider posibil. Nu vom fi fericiti cu locul 24”.