5 medalii la Top Gym pentru gimnastele “Țară, țară, vrem campioane!”

Charleroi, BELGIA, 01 decembrie 2019 – 5 medalii au fost câștigate de gimnastele române cu ocazia ediției din acest an a Turneului internațional de junioare ”Top Gym”, competiție care a avut loc pe 30 noiembrie și 1 decembrie 2019 la Charleroi, în Belgia.

Delegația României în Belgia a fost compusă din sportivele programului național ”Țară, țară, vrem campioane!”, Ana Maria Bărbosu și Mara Ceplinschi, antrenorul Lucian Sandu și arbitra Angela Cacoveanu.

Ziua de sâmbătă a fost dedicată concursului la individual compus, la finalul căruia Ana Maria Bărbosu s-a clasat pe poziția secundă, câștigând medalia de argint. Sportiva noastră a împărțit podiumul cu două gimnaste din Rusia, campioane mondiale de junioare la ediția inaugurală din acest an a întrecerii mondiale de juniori – Vladislava Urasova și Elena Gerasimova. Mara Ceplinschi a terminat competiția pe locul 8.

În finalele pe aparate, Mara Ceplinschi a ocupat treapta a doua a podiumului la sărituri, în timp ce Ana Maria Bărbosu a câștigat argintul la sol și bronzul la paralele și bârnă.


Programul național ”Țară, țară, vrem campioane!” a fost inițiat de antrenorii Octavian Bellu și Mariana Bitang și este sponsorizat de OMV Petrom.