Adreea Ciurusniuc si Andra Stoica au dominat “Cupa Vechii Trnave”

La Tranva (Slovacia) s-a desfasurat cea de a 26-a editie a Gym Festival, traditionala competitie, la stratul careia s-au aflat junioare si senioare din noua tari, intre care si Romania, care a aliniat la stratul concursului celor mai tinere gimnaste pe Andra Stoica si Andreea Ciurusniuc, ambele nascute in 2000, si care au avut o comportare foarte buna castigand concursul categoriei dotat cu “Cupa Vechii Trnave”, pe podium mai aflandu-se Rusia si Cehia, mai mult Andreea Ciurusniuc s-a impus si la individual compus, pe treapta a doua fiind colega sa, Andra Stoica.
“Cupa Vechii Trnava”, concurs inscris in programul mai amplu al celei de a 26-a editii a Gym Festival, dar care a celebrat, totusi, in acest an, a 45-a aniversare, a reunit la start gimnaste nascute in 2000 – 2001, din Romania – Andreea Ciurusniuc si Andra Stoica, ambele componente ale lotului national -, Rusia – prin gimnastele de la Dinamo Moscova, Elizabeta Kochetkova si Amastasia Kuznetsova -, Cehia, Carolina de Sud (SUA), Polonia, Austria, dar si de la cluburile UMB Banská Bystrica, KGŠ Slávia Trnava, Slávia UK Bratislava si GK Marjan-Split.

Andreea Ciurusniuc / Andra Stoica

Fetele noastre au dominat competitia, astfel ca Romania s-a situat pe primul loc in clasamentul general al echipelor, cu 103.800, urmata de Rusia 99.899 si Cehia 92.900, dar ele au fost si pe primele doua locuri si la individual compus: Andreea Ciurusniuc 52.400 si Andra Stoica 51.400, pe urmatoarele pozitii aflandu-se reprezentantele Rusiei: Elizabeta Kochetkova 50.200 si Anastasia Kuznetsova 49.700.
De notat, de asemenea, ca Andra Stoica a castigat doua din cele patru aparate, impunandu-se la barna (13.100) si sol (13.550), concursuri in care a fost secondata de colega sa Andreea Ciurusniuc, cu 12.400, respectiv 13.100, la randul ei invingatoare la paralele (12.900), dar si pozitia a doua la sarituri (14.000), dupa Elizabeta Kochetkova (14.050).
Prestatia celor doua junioare, coroborata cu evolutiile colegelor lor, invingatoare in confruntarea cu Franta, aduce in prim-plan, in acest final de saptamana, noua generatie de gimnaste cu promitatoare semne de tot mai bine.
Sa mai adaugam ca in competita senioarelor s-a impus cunoscuta Oksana Chushovitina (Uzbekistan, 55.050), pe primul la paralele si barna, urmata de Anna Pavlova (Rusia, 55.200), care si-a adjudecat sariturile si solul, si de Barbora Mokosova (Slovacia, 52.750).

Pentru alte informatii, click aici: Cupa Vechii Trnave – junioare, Open International – senioare

Podium, individual compus, junioare Romania – Franta

Si, referindu-ne la gimnastele care s-au impus in concursul, sa notam ceea ce titreaza si site-ul oficial al concursului: “BRAVO à l’équipe Roumaine qui remporte le match”, notand ca gimnastele gazda ua trebuit sa faca fata “acestei mari natiuni a gimnasticii mondiale”… Dupa cum se stie, Andreea Munteanu, Andreea Iridon, Laura Jurca, Madalina Blendea, Silvia Zarzu si Diana Teodoru au castiogat intalnirea cu Franta: 215.250 – 210.900. In acelasi timp, Andreea Munteanu a castigat individualul compus (55.600), iar Andreea Iridon (53.300) a fost pe treapta a treia a podiumului. De asemenea, fetele noastre si-au adjudecat si toate finalele pe aparate.

Pentru statistica finala, click aici: Rezultate meciul Franta – Romania, junioare 2013

Fotografii Andreea Ciurusniuc si Andra StoicaDan Mares pentru http://puzzlegym.ro/ro/