ADUNAREA GENERALĂ A FEDERAŢIEI

Campionatul European – Petrom, de la Cluj-Napoca (19 – 23 aprilie 2017), readuce România în circuitul evenimentelor de anvergură ale sportului internaţional

În amfiteatrul COSR a avut loc, în conformitate cu prevederile statutare, Adunarea Generală ordinară a Federaţiei Române de Gimnastică, în prezenţa delegaţilor structurilor afiliate, precum şi a membrilor Comitetului Executiv, a reprezentanţilor MTS. Au fost discutate şi aprobate Raportului de activitate al Federației Române de Gimnastică pe anul 2016,  Bilanțul contabil și Raportului Comisiei de cenzori pe anul 2016, precum şi Programul de activitate al Federației Române de Gimnastică pentru anul 2017. “Anul precedent a fost unul cu destul de puţine satisfacţii, având în vedere mai ales rezultatele la nivel olimpic, constituindu-se într-un puternic semnal de alarmă referitor un nou mod de acţiune, la o nouă atitudine în perioada noului ciclu olimpic, ţinând seama de standardul tot mai ridicat, de toate schimbările produse în ceea ce priveşte planul tehnic al gimnasticii în momentul actual. Cum, de asemenea, trebuie să avem în vedere că 2017 este şi anul în care, din punct de vedere organizatoric, România reintră în circuitul evenimentelor de top ale sportului mondial şi continental, prin găzduirea, la Cluj-Napoca, a Campionatelor Europene – Petrom, de seniori, ceea ce înseamnă extrem de mult în planul imaginii României, nu numai a sportului sau a gimnasticii ”, a afirmat Adrian Stoica, preşedintele Federaţiei.

Indiscutabil, în planul general al activităţii anului 2017, punctul de vârf îl reprezintă organizarea întrecerilor continentale, competiţie de start în noul ciclu olimpic. Este cunoscut faptul că la Cluj-Napoca vor avea loc, în aprilie, Campionatele Europene ale Gimnasticii Artistice – Petrom, o întrecere care va reuni 295 de gimnaşti şi gimnaste din 37 de ţări, cărora li se vor alătura aproape 1000 de tehnicieni, arbitri, colective medicale, presă scrisă şi audio-vizuală, voluntari, oficiali, ceea ce impune asumarea unor responsabilităţi, realmente uriaşe în condiţiile noastre. Un eveniment demare anvergură, care revine în România dupa 60 de ani, atunci când, la Bucureşti, a avut loc prima ediţie feminină a întrecerii continentale, şi care presupune un efort organizatoric deosebit din toate punctele de vedere. Cu 40 de zile înaintea debutului acestei mari competiţii – în plan sportiv singura la acest nivel organizată în România după 1990 -, secretarul general al federaţiei, Mircea Apolzan, manager general al Campionatului European – Petrom a făcut o prezentare a stadiului pregătirilor, subliniind necesitatea intensificării eforturilor pentru o reuşită la standardele atinse în prezent de organizarea şi desfăşurarea marilor evenimente sportive (Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale, Campionate continentale etc).
A fost, de asemenea, şi momentul prezentării “Scrisorii” lunare a preşedintelui Uniunii Europene de Gimnastică, Georges Guelzec, dată publicităţii (fericită coincidenţă, în chiar timpul Adunării), care face o trimitere importantă şi la Campionatul European – Petrom, de la Cluj-Napoca: “Informațiile colectate la fața locului de la prietenii noștri români ne permit să anticipăm o competiție de înalt nivel, care va avea loc într-un cadru optim. DE curând am primit o veste mare: avem fericirea imensă – și eu nu o ascund -, şi legitima mândrie că putem conta pe contribuția Nadiei Comăneci, recent numită Ambasador oficial al acestor Campionate Europene. În numele tuturor, aș dori să-i mulțumesc pentru prezența ei și pentru angajamentul de lungă durată pentru sportul nostru, pe care ea îl promovează dincolo de graniţe și generații…”