AERO – “Imi place foarte mult in Romania…”

Autor: Cristian BANCIU – Observator de Constanta

          Vizita extrem de importanta, la CS Farul Constanta.
         Federatia Romana de Gimnastica a indrumat lotul de gimnastica aerobica, juniori, al Japoniei, spre Constanta, pentru un stagiu de pregatire.
         Obisnuiti cu performante remarcabile pe plan intern si international, sportivii asiatici au venit pe Litoral, unde s-au pregatit alaturi de sportivii de la clubul constantean.

         Delegatia japoneza a cuprins noua sportivi si cinci delegati, printre care s-au numarat Hiro Yamagashi, presedintele Federatiei de Gimnastica Aerobica din Japonia, si Kazi Tanaka, secretarul general al aceleiasi institutii.
         Alaturi de acestia, pentru a treia oara la Constanta, a venit Tammy Yagi Kitagawa, vicepresedinte al forului din Tara Soarelui Rasare, care s-a aratat foarte incantata de felul in care au decurs pregatirile: „Ma cunosc bine cu multi oameni de aici si ma bucur ca am avut posibilitatea de a efectua acest stagiu de pregatire. Imi place foarte mult in Romania si in Constanta si sper ca aceste intalniri sa devina o traditie si sa venim in fiecare an”, a declarat Yagi Kitagawa.
         La randul sau, Hiro Yamagashi a spus: „Apreciez ceea ce fac F.R.G. si Farul pentru noi, pentru ca ne-au oferit aceasta posibilitate, de a ne antrena aici, in aceasta locatie superba. Speram ca aceste antrenamente sa aiba efecte bune la concursurile viitoare, atat pentru sportivii nostri, cat si pentru cei romani.”
         Gazda stagiului a fost CS Farul, presedintele clubului, Ilie Floroiu, declarand: „Ne bucura prezenta acestor sportivi si, totodata, faptul ca Federatia Romana de Gimnastica si-a intdreptat atentia spre noi, atunci cand a stabilit unde va trimite lotul Japoniei. Sper ca atunci cand va fi vorba de o plecare a sportivilor romani in Japonia, sa isi indrepte atentia catre sportivii nostri, care mereu au avut rezultate remarcabile.”

        (Foto – Observator Constanta)