AERO – 42 de tari, 851 de gimnasti la C.M. de la Sofia

          Pentru gimnastica arobica momentul de varf al actualului sezon competitional il reprezinta, indiscutabil, cea de a 12-a editie a Campionatului Mondial, precedata de cea de a 5-a editie a World Age Group – intrecerea mondiala a juniorilor, evenimente care vor avea loc la Sofia (Bulgaria), in Armeetz Arena, in perioada 29 mai – 3 iunie 2012.
         Conform inscrierilor definitive date publicitatii de FIG si Comitetul de Organizare in concurs pentru titlurile mondiale se vor afla seniori si juniori din 42 de tari – normal, intre care si Romania -, cu un total de 851 de gimnasti inregistrati, 385 la seniori si 466 la juniori, urmand ca inscrierile nominale sa se incheie la 25 aprilie.
         Din punct de vedere al zonelor geografice, Europa este cal mai bine reprezentata, cu participarea a 22 de tari, umata in acest “clasament” de Asia – 9, America – 8, Africa – 1 (Africa de Sud) si Oceania – 2 (Australia si Noua Zeelanda).
          Absente de la editia din 2010, de la Rodez (Franta), consemnam revenirea la una din cele doua categorii a gimnastilor din Chile, Columbia, Estonia, Turcia, Mongolia si India, cum, de asemnea, trebuie retinut si faptul ca se consemneaza o premiera, aceea a debutului mondial al sportivilor din Peru.
          Dupa ce a mai fost gazda unei editii a C.M., in 2004, Sofia revine in prim-plan, cu o editie care, dincolo de lupta pentru podiumuri, mai are drept miza si calificarea pentru cea de a 9-a editie a Jocurilor Mondiale 2013, de la Cali (Columbia).

 

 

         Gimnastii nostri s-au aflat mereu in disputa directa pentru intaietate, in palmaresul gimnasticii aerobice romanesti aflandu-se numeroase titluri si medalii, ca o confirmare a valorii de care dispun, valoare demonstrata publicului nostru (si nunumai) si cu prilejul Campionatelor Europene de la Bucuresti, din toamna anului trecut.
          Fireste, la Sofia, se doreste a se reconfirma potentialul gimnastilor romani, ambitie deloc nefondata, motiv pentru care pregatirile coordonate de Maria Fumea se desfasoara la turatie maxima.