AEROBIC – GIMNAȘTII ROMÂNI DE DOUĂ ORI PE PODIUM (grup, perechi), LA CUPA MONDIALĂ DE LA TOKYO

Tokyo Suzuki World Cup”, aflată la cea de a 26-a ediție, s-a încheiat în Ota City General Gymnasium din Capitala Japoniei, concurs care a reunit pe cei mai buni specialiști ai gimnasticii aerobice din 24 de țări, gimnaștii României  – Gabriel Bocser, Bianca Gorgovan, Lavinia Panaete, Dacian Barna și Lucian Săndulescu, însoțiți de antrenoarea Maria Fumea – fiind, și de această dată printre protagoniștii competiției, urcând pe podium, așa cum au făcut-o de fiecare dată la marile întreceri. La actuala ediție, Dacian Barna, Gabriel Bocșer, Lucian Săvulescu, Bianca Gorgovan, Lavinia Panaete s-au situat pe locul secund la grup, iar perechea Dacian Barna, Lavinia Panete a fost pe poziția a 3-a a podiumului, în timp ce trio-ul Dacian Barna, Lucian Săvulescu, Lavinia Panaete a terminat pe locul 4, iar  perechea Lucian SăvulescuBianca Gorgovan pe 7, rezultate care confirmă potențialul noului lot al gimnasticii aerobice românești.

Finala de la grup a confirmat valoarea reprezentanților noștri Gabriel Bocser, Bianca Gorgovan, Lavinia Panaete, Dacian Barna și Lucian Săndulescu, ei demonstrând foarte frumoase calități, pe fondul unui exercițiu bine apreciat de juriu, menținându-se pe poziția secundă a clasamentului, cu un total de 20.638, la numai 0.062 de câștigători, grupul Coreei de Sud (20.700), cu o revenire de zile mari, dacă avem în vedere că terminase calificările pe locul 4, în locul sportivilor sud-coreeni Han Jaehyun, Kim Tae Hyeon, Lee Jongu, Lee Kyung Ho, Lee Seung Hyun coborând liderii calificărilor, gimnaștii chinezi. Pe treapta de bronz, grupul Rusiei, cu 20.550.
Pe podium a terminat și perechea Dacian Barna – Lavinia Panaete (20.600), pe aceeași treaptă a 3-a ca în calificări, și ei la scurtă distanță de ocupanții primului loc, de această dată cei mai buni fiind, la egalitate, Daniel Bali, Dora Hegyi (Ungaria) – pe 2 în calificări – și Vicente Lli Lloris, Sara Moreno (Spania) – pe 6 în calificări -, ambele cupluri fiind cotate cu 20.750. Să mai notăm că gimnaștii chinezi Hua Feyang și Yu Yangyang, lideri după prima fază, au încheiat pe 5, Bianca Gorgovan și Lucian Săvulescu terminând pe 7 (20.500).

Nicio schimbare în ierarhia de la trio, ordinea fiind aceeași – Coreea de Sud (21.550), China (20.450), Japonia (20.261), România (20.155) -, Dacian Barna, Lucian Săvulescu, Lavinia Panaete, în ciuda faptului că au avut o notare superioară celei din calificări (19.800), nu au reușit să facă pasul pe podium, aceasta și ca urmare a faptului că și ceilalți finaliști au avut notări mai mari, dar, oricum, este de apreciat că au avut o evoluție mult mai bine cotată.
La rândul lor, conform așteptărilor și modului cum s-au prezentat, Ivan Veloz (Mexic, campionul mondial) și Yu Yangyang (China, locul 4 la ultima ediție a C.M.) au câștigat probele individuale.

Să mai notăm că din juriul de concurs a făcut parte și Alina Drăgan, arbitru internațional, membră a Comitetului Tehnic UEG.

Pentru alte amănunte, clik aici: Rezultate finale – Suzuki World Cup 2015

Foto: Alina Drăgan – Tokyo