AEROBIC – Gimnaștii noștri în trei finale la ”Tokyo Suzuki World Cup”

”Tokyo Suzuki World Cup”, aflată la cea de a 26-a ediție, a debutat în Ota City General Gymnasium, reunind în concurs pe cei mai buni specialiști ai gimnasticii aerobice, în concurs fiind gimnaști și gimnaste din 24 de țări. România este reprezentată de o echipă nouă, formată din Gabriel Bocser, Bianca Gorgovan, Lavinia Panaete, Dacian Barna și Lucian Săndulescu, însoțiți de antrenoarea Maria Fumea. Prima zi a competiției a fost dedicată calificărilor pentru finalele de duminică, sportivii noștri reușind să se califice în ultima fază a concursului la perechi – Dacian Barna, Lavinia Panete și Lucian Săvulescu, Bianca Gorgovan -, trio – Dacian Barna, Lucian Săvulescu, Lavinia Panaete – și grup – Dacian Barna, Gabriel Bocșer, Lucian Săvulescu, Bianca Gorgovan, Lavinia Panaete -, în toate având posibilitatea de a se afla pe podiumul competiției.
”Tokyo Suzuki World Cup” este una dintre cele mai importante competiții internaționale ale gimnasticii aerobice, actuala ediție fiind foarte importantă pe drumul pregătirii unei noi generații – cum este și cazul gimnasticii noastre aerobice – având în vedere, de asemenea, cu deosebire pentru sportivii europeni, și faptul că în vară va avea loc prima ediție a Jocurilor Europene (Baku), iar în toamnă sunt programate Campionatele continentale (Portugalia), dar și gimnaștii din celelalte zone au la orizont o serie de competiții de mare valoare. Drept urmare, la Tokyo s-au reunit nu numai tineri competitori, la debut în marea performanță, dar și gimnaști consacrați, laureați ai marilor reuniuni mondiale, încă din calificări, standardele concursului de la Tokyo fiind foarte ridicate. Cu toate acestea, componenții noului nostru lot național, aflați la startul primului examen deosebit de dificil al anului, au evoluat de la egal la egal cu  mult mai experimentații și titrații lor adversari, reușind să acceadă în trei din cele cinci finale ale competiției.
Cea mai bună plasare în calificări a avut-o grupul format din Dacian Barna, Gabriel Bocșer, Lucian Săvulescu, Bianca Gorgovan, Lavinia Panaete, care a terminat pe poziția secundă, fiind depășit de China, dar înaintea Rusiei, Coreei de Sud, Japoniei, Franței, Finlandei și Japoniei II, gimnaștii români având toate atu-urile de a rămâne pe podium.
Cele două perechi, Dacian Barna – Lavinia Panete și Lucian Săvulescu – Bianca Gorgovan au acces și ele în finală, prima terminând pe locul 3, cealaltă pe 7, pe pozițiile de sus încheind Feiyang Hua – Yangyang Yu (China ) și Daniel Bali – Dora Hegyi (Ungaria), consemnând, de asemenea că Vicente Lli Lloris – Sara Moreno (Spania) și Maxime Decker-Breitel – Laurena Giunipero (Franța) au încheiat pe locurile 6, respectiv 8.
Trio-ul Dacian Barna, Lucian Săvulescu, Lavinia Panaete s-a situat pe poziția a 4-a, depășit fiind de gimnaștii sud-coreeni (Go Kyungmin, Kim Hanjin, Ryu Jusun), chinezi (Dong Shilin, Song Ke, Tao Xu) și japonezi (Yoko Kishiro, Mana Kodama, Mayu Sakai), în condițiile în care Coreea de Sud, China și Japonia au ambele formații în finală.
O interesantă dispută se anunță și în ambele concursuri individuale – gimnaștii noștri n-au reușit calificarea -, acolo unde se vor confrunta pentru câștigarea trofeului, în special  Yu Yangyang (China), Dora Hegyu (Ungaria), Sara Moreno (Spania), respectiv Deng Xiaoxiao (China), Ivan Veloz (Mexic) și Mizuki Saito (Japonia) aflați pe podiumul calificărilor. În concursul individual, Gabriel Bocser a terminat pe locul 14, iar Bianca Gorgovan pe 11.
Așadar, se anunță și în finale, unde vor evolua doar primii 8 din calificări, o confruntare spectaculoasă, pe un fond tehnic ridicat, dispute în care gimnaștii noștri vor avea, cu siguranță, un cuvânt de spus…

Click aici pentru Rezultate calificari și Program Finale Suzuki World Cup