AEROBIC: DE VINERI, LA STARTUL CUPEI MONDIALE DE LA BOROVETS

Pe scena sălii Hotelului Samokov din Borovets (Bulgaria), în perioada 22 – 24 aprilie, va avea loc o nouă ediție a Cupei Mondiale și a Open-ului, competiție se înscrie ca una dintre principalele evenimente din calendarul internațional al gimnasticii aerobice. Având în vedere faptul că la mijlocul lunii iunie va avea loc o nouă rundă a Campionatelor Mondiale, întrecerile de la Borovets reprezintă un important prilej de evaluare a pregătirii pentru concursul din Coreea de Sud, atât la nivelul seniorilor, cât și al juniorilor. La actuala ediție sunt așteptați să participe peste 400 de sportivi din 25 de țări, între competitori urmând a se afla și gimnaștii noștri Bianca Gorgovan, Lavinia Panaete, Dacian Barna, Gabriel Bocser, Lucian Săvulescu. Alături de componenții lotului vor participa și sportivi de la UNEFS și Farul Constanța.


S-au înscris în competiție 25 de țări – Africa de Sud, Austria, Azerbaijan, Belarus, Cehia, China, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Iran, Israel, Italia, Japonia, Letonia, Mexic, Moldova, Portugalia, România, Rusia, Spania, Turcia, Ucraine, Ungaria și Bulgaria – gimnaștii oferind publicului 83 de exerciții în cadrul Cupei Mondiale și în jur de 300 în Open!
A intrat în tradiție, pentru gimnaștii noștri, participarea la competiția din țara vecină, de fiecare dată ei fiind printre cei mai buni. De această dată, tehnicienii Mariana Mezei, Mădălina Cioveie și Nicoleta Dendiu vor alinia la startul diverselor categorii ale Cupei Mondiale sau Open-ului – seniori și juniori (AG 1: 12-14 ani și AG 2: 15-17 ani) – pe:
România: Bianca Gorgovan, Lavinia Panaete, Dacian Barna, Gabriel Bocser, Lucian Săvulescu
Farul: Lorena Jinga, Ștefan Huștea, Andrei Popa, Leonadr Manta, Alexandru Scînteie, Ioana Calenici, Florin Costache, Vincențiu Răducanu
UNEFS: Sarmiza Niculescu, Miruna Iordache, Raisa Alexe.
În juriile de arbitraj se vor afla, de asemenea, Cristiana Spînu și Cristina Dulgheroiu.
Programul anunțat de organizatori:
Vineri, 22 aprilie 2016 – Calificări AG 1, AG 2
Sâmbătă, 23 aprilie 2016 – Calificări seniori
Duminică, 24 aprilie 2016 – Finale