Al 81-lea Congres al FIG – un Congres de maximă importanţă

Georges Guelzec sau Morinari Watanabe?

Cel de al 81-lea Congres al FIG, care va avea loc în perioada 18-20 octombrie la Tokyo, marchează un punct de cotitură în istoria Federației Internaţionale. Delegati, reprezentand aproximativ 125 de federatii aflate în Capitala japoneză, au fost chemați să aleagă succesorul presedintelui Bruno Grandi.
Doi sunt candidații:
Georges Guelzec, președinte al Uniunii Europene de Gimnastica
Morinari Watanabe, secretar general al Asociației Japoneze de Gimnastica.
Noul președinte va fi cel de al 9-lea în istoria FIG. Alegerea noului președinte atrage o atenție deosebită, deoarece este prima dată în 20 de ani, când FIG va avea un nou președinte. Reprezentanții federațiilor vor reînnoi, de asemenea, toate celelelte autorități membre ale FIG, așa cum este cazul la fiecare patru ani. Acest moment extrem de anticipat va avea loc în a doua zi a Congresului, la Hilton Tokyo Odaiba Hotel. Vor fi aleşi cei 3 vicepreședinți, Comitetul Executiv, Consiliul FIG, Comitetele Tehnice pentru toate disciplinele. Între candidaţii pentru un loc în Comitetul Tehnic al Gimnasticii Aerobice se află şi Maria Fumea, una dintre marile personalităţi internaţionale ale acestei discipline, care se află în faţa celui de al 5-lea mandat!
De notat, de asemnea, că Președintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach se va adresa participanţilor, urmând a creiona viitorul sportului olimpic.
Federația Română de Gimnastică este reprezentată de Adrian Stoica, presedintele FRG si Vice-preşedinte de Onoare al FIG, Mircea Apolzan, secretar general, și Maria Fumea – Membră a Comitetului Tehnic pentru Gimnastică aerobică.

Pentru alte amănunte: Lista Candidatilor

MESAJ DE BUN VENIT
Hidenori Futagi,
Preşedinte Federaţia Japoneză de Gimnastică

Dragi membri ai familiei gimnasticii,
Este o mare onoare pentru noi să organizăm Congresul FIG, în Tokyo, așa cum îi salutăm pe toţi membrii familiei gimnasticii din întreaga lume. Congresul FIG din Tokyo va fi ultimul congres al Președintelui FIG Bruno Grandi, care, după cum știm cu toții, a avut o contribuție considerabilă la dezvoltarea gimnasticii în lume, de-a lungul anilor.
Acest congres va fi, de asemenea, un  început pentru noul președinte ales dar şi pentru ceilalţi oficiali ai FIG, care vor conduce federația în următorii ani. Deoarece acesta este ultimul congres pentru presedintele Grandi, noi, împreună cu toți membrii familiei gimnastii, am dori să organizăm o mare ceremonie prin care să ne exprimăm sincera recunoștința noastră.
Cum Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc peste patru ani, Congresul FIG oferă, de asemenea, familiei gimnasticii posibilitatea de a obține mai multe informații valoroase cu privire la Olimpiada din 2020.
Octombrie este una dintre cele mai favorabile în Tokyo, astfel încât să vă puteți bucura pe deplin de sejurul dumneavoastră. Suntem siguri că Congresul FIG va fi semnificativ și de neuitat.
Al dumneavoastră.

PROGRAM GENERAL
Sâmbătă, 15 octombrie 2016
Reuniune Comisia Prezidenţială
Duminică, 16 octombrie 2016
Reuniune Comitet Executiv
Luni, 17 octombrie 2016
Reuniune Comitet Executiv
Marţi, 18 octombrie 2016
Congres
Miercuri, 19 octombrie 2016
Congres (alegeri)
Joi, 20 octombrie 2016
Congres