Anca Grigoras si Alina Dragan, alese in Comitetele Tehnice ale UEG

Congresul desfasurat in cadrul celei de a 25-a Adunari Generale a Uniunii Europene de Gimnastica si-a incheiat lucrarile la Portoroz (Slovenia) cel mai important punct din program fiind alegerea noilor structuri de conducere ale forului continental pentru perioada 2014 – 2017. Confirmandu-se bunele aprecieri referitoare la capacitatea si implicarea tehnicienilor gimnasticii romanesti in dezvoltarea si organizarea acestui sport,  Anca Grigoras (gimnastica artistica feminin) si Alina Dragan (gimnastica aerobica) au fost alese in Comitetele Tehnice ale UEG, structuri deosebit de importante, cu un rol decisiv, in activitatea forului continental al gimnastii. Anca Grigoras (Comitetul Tehnic – gimnastica artistica feminin) a primit un nou mandat, Alina Dragan (Comitetul Tehnic – gimnastica aerobica) se afla pentru prima oara in aceasta pozitie, in timp ce Adrian Stoica, nu a reusit sa obtina mandatul de vice-presedinte.
Procedura de alegeri a inceput prin supunerea la vot a candidaturii presedintelui in functiune, francezul Georges Guelzec, singurul, de altfel, pe lista, astfel ca el a fost reales pentru al treilea mandat de patru ani in fruntea Uniunii Europene de Gimnastica, primind votul favorabil a 40 dintre cele 41 de voturi valabil exprimate.
O cursa stransa a fost si pentru pozitiile de vice-presedinte, cu 5 candidati la start pentru 3 locuri. Daca Ruedi Hediger (Elvetia), Malin Eggertz Forsmark (Suedia) si-au reinnoit mandatul, Farid Gaybov (Azerbaidjan) a obtinut al treilea loc, in timp ce Adrian Stoica (Romania) si Paolo Frisig (Luxemburga) nu au intrunit numarul de voturi necesar .
Cele 7 locuri de membru in Comitetul Executiv si le-au disputat 15 candidati, ele fiind ocupate, in cele din urma, dupa doua tururi de scrutin, de:  Kelemen Bedenik (Slovenia), Iordan Iovtchev (Bulgaria), Andrey Rodionenko (Rusia), Paolo Frising (Luxemburg), Athanasios Vasileiadis (Grecia), Erik Juhl Mogensen (Danemarca), Martin Reddin (M. Britanie).
A urmat alegerea presedintilor si membrilor Comitetelor Tehnice pentru fiecare disciplina:
Comitetul Tehnic Feminin – gimnastica artistica
Presedinte: Yvette Brasier (Franta)
Membri: Cristina Frauenknecht (Elvetia), Sabrina Klaesberg (Germania), Hana Lisarkova (Cehia), ANCA MIHAILESCU-GRIGORAS (Romania), Satu Murtonen (Finlanda), Oma Shai (Israel)
Comitetul Tehnic – gimmnastica aerobica
Presedinte:
Maria Cristina Casentini (Italia)
Membri: ALINA DRAGAN (Romania), Olga Kyselovikova (Slovacia), Ignacio Marron (Spania), Vladislav Oskner (Rusia), Andreea Sinko (Ungaria), Monika Wiethoff (Germania).
Comitetul Tehnic Masculin – gimnastica artistica
Presedinte: Jakob Wischnia (Israel)
Membri: Dmitry Andreev (Rusia), Nikolaos Provias (Grecia), Andreas Strupler (Elvetia), Tom Thingvold (Norvegia), Andrew Tombs (M. Britanie), Mario Vukoja (Croatia)
Comitetul Tehnic – gimnastica ritmica
Presedinte: Heide Bruneder (Austria)

Comitetul Tehnic – trampoline
Presedinte: Vladimir Zeman (Cehia)
Comitetul Tehnic – gimnastica acrobatica
Presedinte: Carine Charlier (Franta)
Comitetul Tehnic – gimnastica pentru toti
Presedinte: Alberto Claudino Loueiro Nunes (Portugalia)
Comitetul Tehnic – GymTeam
Presedinte: Per Sjostrand (Suedia).
De asemenea, Comisia de Control a UEG va fi condusa de Ivan Levak (Slovenia), avandu-i ca membri pe Erkki Tervo (Finlanda) si Walter Sinn (Austria).

Uniunea Europeana de Gimnastica – in 2012 a aniversat 30 de ani de la infiintare – regrupeaza 48 de federatii nationale, avand peste 10 000 000 de sportivi legitimati, care sunt angrenati in diferite activitati, de la sporturi olimpice la gimnastica pentru toti. Nici o alta institutie sportiva europeana nu are o asemenea varietate de oferte multi-sportive, paleta UEG cuprinzand sporturi de inalt nivel (discipline olimpice – gimnastica artistica, ritmica, trampoline – si neolimpice – aerobica, acrobatica, gimnastica pentru toti, gym-team) si cu o larga accesibilitate pentru toate varstele. De asemenea, UEG are sub “umbrela” sa o serie de competitii internationale foarte importanta (Campionatele Europene, spre exemplu), dar si diferite alte evenimente foarte atractive. In tot acest context, inca de la constituirea Uniunii Europene de Gimnastica, Romania, prin specialistii si sportivii sai, a fost deosebit de active, cu o contributie majora la dezvoltarea gimnasticii europene si mondiale.

Pentru alte amanunte, click aici: Rezultate alegeri – Congres UEG 2013

Foto: UEG