ASIANA PENG, operată la CENTRUL de MEDICINĂ SPORTIVĂ ACIBADEM FULYA din Istanbul

Parteneriatul dintre Centrul de Medicina Sportiva Acibadem Fulya din Istanbul și Federația Română de Gimnastică se dovedește a fi, în continuare, unul fructuos, având în vedere preocupările permanente și speciale ale forului nostru de specialitate, ale colectivelor de antrenori în ceea ce privește sănătatea sportivilor, a rezolvării tuturor problemelor ce apar în acest plan la un înalt nivel de profesionalism, pentru a nu se afecta activitatea de înaltă performanță a gimnaștilor și gimnastelor noastre. Un ultim exemplu s-a consumat zilele trecute, Asiana Peng fiind operată în cadrul Centrului de Medicina Sportiva Acibadem Fulya.

Asiana Peng a fost operata de catre prof. dr. Aydın Yücetürk, în urma rupturii de cartilaj al articulației cotului, acesta fiind repus prin intervenție chirurgicală. După intervenția efectuată cu succes, prof. dr. Aydın Yücetürk a declarat că sportiva va putea reveni la antrenamente peste 3 luni.
„Centrul de Medicina Sportivă și Ortopedie are grijă de sănatatea sportivilor români prin verificări periodice ale sănătății și performanței, prin intervențiile necesare în cazul accidentărilor și prin tratament și recuperare rapidă în vederea revenirii cât mai rapide la antrenamente și competiții”, a declarat  Tatiana Bulubica, reprezentantul companiei în România.

Până în prezent, mai mulți gimnaști de performanta s-au tratat la Spitalul Acibadem Fulya – Andreea Raducan, Marian Drăgulescu, Sandra Izbașa, Cătălina Ponor, Andreea Munteanu, Vlad Cotuna, Larisa Iordache – lor alăturându-li-se și alți sportivi (Anthony Carter  – CFR Cluj, Cătălin Muntean, Marius Alexe – Dinamo ș.a.).

Spitalul Acibadem Fulya din Istanbul este printre cele 26 de spitale din lume cu acreditare FIFA ca „Centru de Excelență în Medicina Sportivă”.  Medicina sportiva reprezinta o abordare multidisciplinară a performantei sportive, atât pentru sportivii de performanță, cât și pentru sportivii amatori. Spitalul Acibadem Fulya se distinge în primul rând prin echipa medicală de renume, specialiști în ortopedie, traumatologie, artroplastie, fizioterapie, dar și prin dotarea cu tehnologie de ultimă oră și înfrastructura necesară pentru măsurarea performanțelor sportive, pentru stabilirea diagnosticului și reabilitare post-operatorie. În cadrul centrului se fac toate testele necesare pentru evaluarea sănătății sportivilor, iar în cazul accidentărilor, scopul este de a ajuta un sportiv să revină cât mai repede pe teren sau la competitii.
Acibadem este sponsor medical pentru cele mai importante Federații de Sport din Turcia (fotbal, handbal, volei, înot, ciclism, lupte), dar si pentru unele din cele mai importante cluburi (Besiktas, Trabzonspor, Sahtior Donetk, FC Baku, CSKA Sofia ș.a.)