AURELIA DOBRE – INCLUSĂ ÎN INTERNATIONAL HALL OF FAME

Ceremonia va avea loc pe 21 mai 2016, la Petroleum Club din Oklahoma City

O veste deosebită pentru toți iubitorii sportului: conform deciziei Comitetului Director, prima gimnasă din România care a cucerit titlul mondial la individual compus, AURELIA DOBRE, va fi inclusă  în ”International Hall of Fame”, fastuoasa Ceremonie urmând a se desfășura pe 21 mai 2016, la Petroleum Club din Oklahoma City, multipla noastră medaliată la marile competiții internaționale devenind, astfel, cea de a 10-a personalitate a gimnasticii românești care va ocupa acest onorant loc alături de alte mari nume ale gimnasticii mondiale. In aceeași Ceremonie – cea de a 20-a care are loc la Oklahoma City –  vor mai fi onorați, de asemenea, Jordan Jovtchev (Bulgaria), Tatiana Lysenko și Igor Korobchinskiy (Ucraina), de mult și ei în galeria legendelor.

Aurelia Dobre, născută la Bucureşti, 16 noiembrie 1972, a început să practice gimnastica la Clubul Dinamo Bucureşti, sub îndrumarea antrenorilor Emilia Liţă şi Florin Ştefănescu. În ianuarie 1983 a fost selecționată în lotul național de junioare de la Onești, unde s-a antrenat cu Atanasia Albu, Eliza Stoica și Florin Ştefănescu. Prima participare internațională, în primăvara anului 1984, la Europenele de junioare de la Rimini. S-a pregătit la Centrul de Gimnastică din Deva, avându-i ca antrenori pe Adrian Goreac, Maria Cosma şi Octavian Bellu. În 1986, la CE de juniori, locul 1 la paralele şi sărituri, 2 la bârnă şi 3 la individual compus. În 1987, la CM de seniori de la Rotterdam, 3 medalii de aur (individual compus, bârnă, echipe), 2 de bronz (sărituri şi sol), devenind, astfel, prima gimnastă din România campioană mondială la individual compus. Contribuţie la cucerirea argintului la echipe la Jocurile Olimpice de la Seul. Gimnastă cu un grad înalt de tehnicitate, eleganţă şi expresivitate în executarea unor exerciţii şi combinaţii de mare dificultate, inteligență și un simț motric deosebite. După 1990, s-a stabilit în SUA. Maestră emerită a sportului.

Aurelia Dobre se va afla în ”Hall of Fame” al gimnasticii alături de Nadia Comăneci (1993), Bela Karoly (1997), Ecaterina Szabo (2000), Teodora Ungureanu (2001), Daniela Silivaș (2002), Simona Amânar (2007), Octavian Bellu (2009), Lavinia Miloșovici (2011) și Gina Gogean (2013), dar și de alte personalități  ale lumii gimnasticii feminine și masculine: Olga Korbut, Mary Lou Retton, Ludmilla Tourischeva, Larissa Latynina, Takashi Ono, Maxi Gnauck, Nikolai Andrianov, Alexander Dityatin,  Vitaly Scherbo, Shannon Miller, Svetlana Boginskaya, Natalia Yurchenko ș.a.
O ”Galerie”, în prezent cu 87 de… tablouri, care se va îmbogăți cu alte patru!

FOTO: Eileen Langsley (IG)