Azi si maine, stelele gimnasticii sunt la Ghent

        Dupa trei luni, Cupa Mondiala revine in actualitate, azi si maine, fiind programmata etapa de la Ghent (Belgia), aceasta fiind cea de a 5-a runda din cadrul actualului sezon. Aproape 200 de gimnaste si gimnasti din peste 30 de tari se vor afla in competitive, intre acestia aflandu-se si gimnastele noastre Sandra Izbasa,  Ana Porgras, Diana Chelaru si Amelia Racea.
        Ne reamintim, Octavian Bellu, care se afla si el la prima mare competitie dupa revenirea la lot, spunea, in exclusivitate pentru site-ul nostru, ca “fiecare sportiva va concura la unu – trei aparate, prin aceasta competitie dorindu-se a se reintra in atmosfera de intrecere, de a le redeschide fetelor gustul pentru concurs”, totodata fiind si o “incalzire” pentru Campionatele Nationale (Resita, 17 – 19 septembrie) si triunghiularul cu Elvetia si Germania (25 septembrie, Schaffhausen). Sa nu uitam, Sandra Izbasa revine in arena la un an dupa accidentarea la tendonul lui Achile, situatie in care se afla si Ana Porgras si Diana Chelaru, si ele facandu-si reintrarea dupa diverse accidentari.
        Dupa cum se stie, se vor afla in fata brigazilor de arbitri si alti concupenti cu un palmares cunoscut, printre acestia fiind Wu Liufang (China), invingatoare in Cupa Mondiala la Doha (barna si sol) si Paris (barna), dar si Yang Yilin (China), participanta la JO 2008, elvetianca medaliata mondiala Ariella Käslin, Luisa Galiulina (Uzbekistan), castigatoare la etapa de la Moscova si Jessica Lopez (Venezuela), dubla invingatoare in Portugalia, iar in competitiva masculina vor putea fi urmariti, printre altii, noul campion al Chinei, Guo Weiyang, precum si britanicul Louis Smith, grecul Vlasios Maras, israelianul Alexander Shatilov si olandezii Yuri van Gelder, Jeffrey Wammes and Epke Zonderland.
        Etapa de Cupa Mondiala de la Ghent este ultima competitie oficiala inaintea Campionatelor Mondiale de la Rotterdam, in programul acestei intreceri ramanad a se disputa rundele de la Osijek (Croatia, 3-8 noiembrie), Stuttgart (Germania, 12-14 Noiembrie) si Glasgow (Scotia, 18-21 noiembrie).
         Cei peste 200 de concurenti isi vor disputa intaietatea la sarituri, paralele, barna, sol (feminin) si sol, cal, inele, sarituri, paralele, bara (masculin), in prima zi fiind programate calificarile (sambata, 11 septembrie, de la ora 14, ora locala), apoi cei mai buni opt pe fiecare aparat urmand a intra, a doua zi, in finale (duminica, 12 septembrie, de la ora 13.00, ora locala). 
        Reprezentantele Romaniei vor evolua la urmatoarele aparate: Diana Chelaru – sarituri si sol, Sandra Izbasa – sol, Ana Porgras – paralele si barna şi Amelia Racea – sarituri, paralele si barna.
        Sa mai adaugam ca intrecerile de duminica, ziua finalelor, vor fi transmise live de televiziunea belgiana VRT, alte amanunte putand aflate, de asemenea, accesand: http://www.worldcupgymnastics.be/