C.E. – BERNA 2016: PESTE 300 DE GIMNAȘTII PE LINIA DE START!

* Primii –  juniorii, miercuri, de la ora 10.00 (ora locală) * Seniorii intră în concurs joi

* Echipele României în Subdiviziunile 1 (juniori) și 3 (seniori) * Unde pot fi urmărite întrecerile

Miercuri, la ora 10.00, conform  ”ceasurilor elvețiene”, cei  309  gimnaști din 38 de țări se vor afla pe linia de start a unei noi ediții a Campionatelor Europene, cea de a XXIII – a la nivelul juniorilor și a XXXII-a la cel al seniorilor, competiție care se va desfășura în PostFinance Arena din Berna, o ediție cu concurs pe echipe și aparate (seniori) și în formula completă pentru juniori.
Se vor afla în concurs, în ceea ce ne privește:

JUNIORI:
Alexandru Bănicioiu, Cătălin Drunea, Cristian Anghel, Eduard Gavrilă, Beniamin Cristea
SENIORI:
Marian Drăgulescu, Cristian Bățagă, Vlad Cotuna, Andrei Muntean, Marius Berbecar
Debutul va fi făcut de către tânăra generație, una care va oferi un tablou al valorilor ce se pregătesc deja pentru intrarea în rândul elitei, previzionând, totodată, viitorul gimnasticii masculine continentale.
Având în vedere poziția ocupată de juniorii români la ediția precedentă (Sofia, 2014) și tragerea la sorți, echipa noastră va evolua în prima Subdiviziune, alături de Suedia, Finlanda, Georgia, Irlanda, Danemarca, Cehia și Austria, începând cu săriturile.
La Berna se vor afla în concurs multe nume noi – inclusiv echipa noastră este este complet schimbată – ceea ce face dificilă ideea de a avansa pronosticuri, dar cu o mențiune pentru formația britanică, aurul precedent, care îi păstrează pe Joe Fraser ași  Giarnni Regini-Moran și la Berna. La ediția precedentă, clasamentul în partea sa superioară a fost: 1. M. Britanie, 2. Rusia, 3. Franța, 4. Elveția, 5. Italia, 6. Israel, 7. Belgia, 8. Ungaria, cu echipa României pe locul 19. Cum va fi la Berna?

Programul zilei de miercuri (ora locală), la finalul căreia se va stabili noua ierarhie europeană la echipe (conform 5 – 4 – 3) și gimnaștii calificați pentru finalele individuale, este următorul:
10.00  – 12.30  Subdiviziunea 1: Suedia, Finlanda (sol), Georgia, Irlanda (cal), Danemarca, Cehia (inele), România, Austria (sărituri)
Rotația 1 – Sărituri: Anghel Cristian, Cristea Iosif, Bănicioiu Alexandru, Drunea Cătălin, Gavrilă Eduard-Liviu
Rotația 2 – Paralele: Cristea Iosif, Anghel Cristian, Gavrilă Eduard-Liviu, Drunea Cătălin, Bănicioiu Alexandru
Rotația 3 – Bară: Anghel Cristian, Drunea Catalin, Banicioiu Alexandru, Cristea Iosif, Gavrila Eduard-Liviu
Rotația 4 – Sol: Cristea Iosif, Anghel Cristian, Drunea Cătălin, Gavrilă Eduard-Liviu, Bănicioiu Alexandru
Rotația 5 – Cal: Cristea Iosif, Gavrilă Eduard-Liviu, Drunea Cătălin, Bănicioiu Alexandru, Anghel Cristian
Rotația 6 – Inele: Gavrilă Eduard-Liviu, Bănicioiu Alexandru, Drunea Cătălin, Cristea Iosif, Anghel Cristian
14.00  – 16.30 Subdiviziunea 2: Islanda, Serbia, Letonia, Azerbaidjan, Croația, Gr. Mixtă 1, Spania, Norvegia, Grecia, Turcia, Belarus, Polonia
17.20  – 17.50 Ceremonia de Deschidere
18.00  – 20.30 Subdiviziunea 3: Italia, Ucraina, Belgia, Rusia, Bulgaria, Olanda, Germania, Ungaria, Israel, Franța, Elveția, M. Britanie
21.30 – 21.40 Ceremonie de Premiere

Pentru alte amănunte: Juniori – Lista startBrigazi arbitri – juniori, Tragere la Sorti – Juniori, Juniori – Numere de concursJuniori – Inscrieri pe tari

Interesantă se anunță și întrecerea seniorilor, care are loc cu două luni înaintea Jocurilor Olimpice, cu atât mai mult cu cât 7 din cele 12 echipe masculine vor ajunge la Rio având ca punct de plecare ”Bătrânul continent”, firește pentru a-i lua în calcul și pe gimnaștii calificați individual.
Seniorii vor intra pe podiumul de concurs joi, 26 mai 2016, în dispută pentru finala de 8 și pentru concursurile individuale. Toți campionii europeni en-titre sunt la Berna! Este de așteptat, din nou, o ”bătălie” între Rusia și M. Britanie, aurul și argintul, dar nici șansele celorlalte de a accede la podium nu sunt deloc mici, cum și în ceea ce privește disputa pentru titlurile individuale se anunță extrem de strânsă, data fiind valoarea aspiranților la podiumuri,  Oleg Verniaev, Louis Smith, Kristian Thomas, Denis Ablyazin, Nikita Nagornîy, Marian Drăgulescu, Yuri Van Gelder, Eleftherios Petrounias, Samir Ait Said, Marcel Nguyen  și încă mulți alții.

Echipa României, care în 2014 a încheiat pe locul 7, va evolua în ultima Subdiviziune – primul apparat calul -, fiind alături de principalele candidate la primele locuri ale ierarhiei, cu o formula de echipă – notăm revenirea lui Marian Drăgulescu și Vlad Cotuna – care o poate angaja în disputa pentru pozițiile din partea superioară.

Conform edițiilor precedente (2014 – echipe, 2015 – aparate), podiumurile au avut următoarea configurație:
Echipe : 1. Rusia, 2. M. Britanie, 3. Ucraina, 4. Germania, 5. Franța, 6. Olanda, 7. România, 8. Belarus
Sol: 1. Kristian Thomas (M. Britanie), 2. David Belyavskiy (Rusia), 3. Pablo Brägger (Elveția)
Cal: 1. Louis Smith (M. Britanie), 2. Harut Merdinyan (ARM), 3. Alberto Busnari (ITA)
Inele: 1. Eleftherios Petrounias (Grecia), 2 .Sami Aït Said (Franța), 3. Denis Ablyazin (Rusia)
Sărituri: 1. Nikita Nagorniy (Rusia), 2. Denis Ablyazin (Rusia), 3. Igor Radivilov (Ucraina)
Paralele: 1. Oleg Verniaiev (Ucraina), 2. Marius Berbecar (România), 3. Christian Baumann (Elveția)
Bară: 1. Marijo Moznik (Croația), 2. Sam Oldham (M. Britanie), 3. Vlasios Maras (Grecia)

Iată și programul (ora locală) primei zile de competiție a seniorilor, la finalul cărei se vor cunoaște echipele (5 – 4 – 3) finaliste și cei 8 cei mai buni pe aparate:
Joi, 26 mai 2016
10.00  – 12.15  Subdiviziunea 1: Letonia, Armenia, Suedia, Austria, Israel, Polonia, Azerbaidjan, Gr. Mixtă 1, Gr. Mixtă 3, Ungaria, Islanda
14.00  – 16.15  Subdiviziunea 2: Cipru, Gr. Mixtă 2, Bulgaria, Cehoslovacia, Norvegia, Grecia, Slovenia, Danemarca, Turcia, Portugalia, Irlanda, Croația
18.00  – 20.15  Subdiviziunea 3: Ucraina, Italia (sol), România, Finlanda (cal), Franța, Spania (inele), Belgia, Elveția (sărituri), Rusia, M. Britanie (paralele), Germania, Belarus (bară).

Pentru alte amănunte, click aici: Tragere la Sorti – SenioriBrigazi arbitri – seniori, Seniori – Numere de concursSeniori – Inscrieri pe tari

Alte informații: ProgramNumar participanti – juniori+seniori

Programul următoarelor zile:
Vineri, 27 mai 2016: 18.30 – 21.00  Juniori – individual compus (finala)
Sâmbătă, 28 mai 2016: 14.30 – 17.10  Seniori – echipe (finala)
Duminică, 29 mai 2016: 10.30 – 17.20  Seniori / Juniori – finale aparate

Pentru a urmări competiția vă sugerăm următoarele posibilități:
Eurovision (finale seniori): http://www.eurovisionsports.tv/ueg/live.html?id=85#top
Longines (livescoring): http://www.longinestiming.com/#!/gymnastics/Competition/00000F0200FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF/GA/2016