C.E. 2014: …ȘI A VENIT RÂNDUL BĂIEȚILOR

Sofia, 20 mai 2014. Fetele au ieșit din scena Campionatului European, lăsând loc băieților, care își vor disputa podiumurile ediției cu numărul 31, o ediție care, în ”Armeec Sport Arena” va reuni un total de 39 de țări la seniori, cu 117 de gimnaști – și 36 la juniori, cu 150 de tineri sportivi, între participanți aflându-se și reprezentanții României. La actualul campionat continental, gimnastica masculină românească va fi reprezentată de:
Seniori: Marius Berbecar, Andrei Muntean, Cristian Bățagă, Andrei Ursachi, Laurențiu Nistor
Antrenori: Ioan Suciu, Vasile Vug, Ionuț Corlaci
Juniori: Robert Ghiuzan, Ovidiu Prichindel, Emanuel Bădilă, Răzvan Todor, Bogdan Necșa
Antrenori: Adrian Ianculescu, Ermil Popescu, Augustin Pop
Colectiv medical: Cristian Stoiciu – medic, Ștefan Varvari – asistent, Răzvan Spirescu – maseur
Arbitri:
Dan Grecu, Eugen Cățean
Și în cazul băieților este același format, doar cu concurs pe echipe (5 – 3 – 3) și aparate, în ceea ce îi privește pe seniori, la juniori programul fiind complet, la actuala ediție numărul participanților este în creștere față de runda de acum doi ani, când s-au aflat pe listele de start 36 echipe de seniori cu 150 de gimnaști și 35 formații de juniori (159 sportivi).
Competiția se anunță una echilibrată, având în vedere schimbările care au avut loc în efectivele fiecărei formații, fie ca urmare a unor retrager sau a unor promovări spre seniorat, cum, de asemenea, aceleași modificări sunt vizibile și la nivelul juniorilor, oferind, în același timp, asemenea competiției feminine, posibilitatea de a vedea în ce punct se află gimnastica europeană masculină la jumătatea ciclului olimpic.

Este de urmărit echipa britanică apărându-și titlul (și la seniori, și la juniori) – la J.O. de la Londra a fost pe locul 3 -, dar doar cu trei din cei 5 gimnaști campioni în 2012, Daniel Purvis, Kristian Thomas și Max Whitlock, dar nu trebuie uitat nici Sam Oldham, care a fost prezent la Londra 2012, așteptat cu bune rezultate în finalele pe parate. În același timp, medaliatele cu argint și bronz la Montpellier 2012, Rusia și România, au atu-urile lor, Rusia bazându-se pe mult titrații Denis Abliazin, Aleksandr Balandin, David Belyavskiy – campionul european la individual compus – și Nikolai Kuksenkov, care a intrat în echipă în decembrie 2012. Medaliată cu bronz la ultima ediție, de la Montpellier (Franța) în 2012, echipa României, se prezintă cu o formulă din care doar Marius Berbecar și Cristian Bățagă mai fac parte, locul lui Flavius Koczi și Ovidiu Buidoso (retrași) și Vlad Cotuna (accidentat) fiind luat de  Andrei Munteanu, Andrei Ursache și Laurențiu Nistor, cu o misiune extrem de dificilă în a fi, din nou, în zona podiumului. În cursă se mai află și Germania, campioana continentală din 2010, care îi are în componență pe Fabian Hambuechenși Marcel Nguyen, care este o pretendentă serioasă la primele locuri.
În finalele pe aparate sunt așteptați, printre alții Daniel Purvis – locul 4 la sol la C.M. 2013 -, Max Whitlock, Alexander Shatilov, Dmitri Abliazin, Krisztian Berki, A. Balandin, S. Ait Said, I. Radivilov, K. Thomas, E. Zonderland, Ibrahim Colak medaliați și campioni olimpici, mondiali sau continentali, finale în care îi așteptăm și pe gimnaștii noștri, cu reale posibiltăți, în special la inele sau paralele.
Echipele au efectuat deja podiumul oficial, juniorii urmând a intra miercuri în competiția pe echipe, la finalul zilei fiind cunoscută noua ierarhie europeană, seniorii având calificările joi.
Iată și modul cum arată Subdiviziunile la juniori :
Subdiviziunea 1: România (care va începe la sol), Polonia, Islanda, Serbia, Grecia, Slovenia, Suedia și o Grupă mixta (Georgia, Slovacia)
Subdiviziunea 2: Turcia, Danemarca, Irlanda, Cipru, Spania, Norvegia, Portugalia, Croația, Cehia, Finlanda, Israel, plus o Grrupa mixta (Lituania, Armenia, Letonia)
Subdiviziunea 3: Ucraina, Ungaria, Franța, Germania, M. Britanie, Rusia, Italia, Belgia, Elveția, Olanda, Bulgaria, Belarus.
La rândul său, tabloul tragerii la sorți a concursului de calificare al echipelor masculine de seniori are următoarea configurație:
Subdiviziunea 1: Norvegia, Cehia, Azerbaijan, Slovenia, Ungaria, Austria, Irlanda, Slovacia, Suedia, Islanda, Olanda, Serbia, Finlanda, Danemarca
Subdiviziunea 2: Letonia, Polonia, Belgia, Lituania, Croația, Georgia, Cipru, Israel, Bulgaria, Grecia, Turcia, plus o grupă mixta (Mongolia, Luxemburg)
Subdiviziunea 3: România (debut la sol), Italia, Spania, Belarus, Portugalia, Rusia, Germania, Ucraina, Armenia, M. Britanie, Franța, Elveția.
Dar, să reamintim și programul:
Miercuri, 21 mai 2014 – Echipe juniori, calificări individual compus și aparate:  de la ora 10.00 – Subdiviziunea 1; de la ora 14.00 – Subdiviziunea 2; de la ora 18.00 – Subdiviziunea 3.
Joi, 22 mai 2014 – Calificări echipe seniori și aparate: de la ora 10.00 – Subdiviziunea 1; de la ora 14.00 – Subdiviziunea 2; de la ora 18.00 – Sundiviziunea 3.
Vineri, 23 mai 2014 – Juniori: finala individual compus
Sâmbătă, 24 mai 2014 – Seniori: finală echipe
Duminică, 25 mai 2014, de la ora 10.00 – Juniori: finale aparate; de la ora 15.00: Seniori – finale aparate

Pentru alte amănunte, click aici: Tragere la sorti echipe – juniori, seniori, Lista participanti – juniori, Lista participanți – seniori, Directive, Lista seniori – juniori (numere de concurs)Workpplan – seniori, juniori