Campionatele Naționale Juniori III: Orădeanul Bryan Wohl – 6 titluri din 7 posibile

Gimnastica juvenilă continuă să se afle în prim plan, după evoluțiile din cadrul Campionatelor Cluburilor Sportive Școlare și din ”Cupa Petrom” a fost rândul juniorilor III să-și dispute  întâietatea în cadrul ”naționalelelor”, Buzăul fiind, din nou, o bună gazdă a competiției. La startul actualei ediții a Campionatului s-au aflat pe listele de start  70 de sportivi de la CSS Steaua București, CSS Sf, Gheorghe, CSS Buzău, CSS Dinamo București, CSS Reșița, CSS Sibiu, CSS Lugoj, LPS Arad, CSS Brașovia Brașov. Pe treapta de sus a podiumului, la Nivel 1, s-a aflat formația CSS Dinamo, în timp ce Bryan Wohl (CS Dacro Gym Oradea) a obținut 6 titluri din 7 posibile, Nivelul 2 fiind dominat de gimnaștii din Lugoj, și la echipe și la individual compus, prin Norbert Marcu, pentru al doilea an consecutiv.
40 de gimnaști și-au disputat întâietatea în cadrul Nivelului 1, Oradea fiind, după mulți ani, pe treapta de sus a Campionatelor Naționale, iar acest lucru s-a datorat talentatului Bryan Wohl și antrenorului Dacian Reștea de la C.S. Dacro Gym. Dacă la ediția din 2014, micul gymnast orădean obţinuse o medalie de argint la sol şi un bronz la sărituri, anul acesta Bryan Wohl a dominat disputele în concursul individual, s-a detașat net de ceilalți competitori, reușind să cucerească 6 titluri din 7 posibile, individualul compus și 5 aparate, la a doua participare la un Campionat Național! „Sunt bucuros că am luat şase medalii de aur şi una de argint. Asta înseamnă că am lucrat bine. Dorinţa mea e să ajung gimnast şi pentru asta sunt dispus să muncesc cât mai mult. Mă pregătesc şase zile pe săptămână, câte trei ore în fiecare zi. Visul meu este să concurez la Jocurile Olimpice. Dedic aceste medalii familiei mele, care mă susţine în tot ceea ce fac”, a declarat Bryan Wohl (9 ani), care este elev în clasa a III-a la Liceul German „Friedrich Schiller” din Oradea. La rândul său, antrenorul Dacian Reștea afirma că: „Este o performanţă excepţională. Orice club s-ar mândri cu astfel de rezultate. Toţi au zis că este un copil antrenat bine, un gimnast de mare viitor. La final a fost felicitat şi de fostul campion olimpic Marian Drăgulescu, prezent la naţionale în calitate de arbitru. Eu cresc concomitent cu el şi este o realizare importantă pentru noi. Sunt foarte mândru pentru Bryan. Toată lumea se minunează de ce am reuşit, având în vedere că noi, la Oradea, nu avem condiţii optime de pregătire. În acest sens aş dori să le mulţumesc lui Eduard Bălan şi Cristian Balint, de la Clubului Sportiv Reşiţa, care ne-au pus la dispoziţie sala pentru a ne pregăti de câte ori am avut nevoie”. Așadar, Bryan Wohl s-a impus la individual compus, înaintea lui Radu Iustin Mihai (CCS Buzău) și Gabriel Ruca (Steaua), pentru a câștiga și 5 finale pe aparate (cal, inele, sărituri, paralele, bară), singurul titlu cedat fiind la sol, în favoarea lui Radu Iustin Mihai, aparat la care, totuși, a ocupat poziția secundă. Să evidențiem, de asemenea, și prestațiile altor tineri gimnaști: Darian Oprea (CCS Dinamo București) – sol, cal, paralele, Andrei Constantinescu (CSS Dinamo) – cal, Eduard Coman, Ruca Daniel (CSS Steaua București) – inele, Luca Enica (CSS Buzău) – sărituri, Radu Iustin Mihai (CSS Buzău) – paralele, sărituri, bară, Flavius Borca (CSS Lugoj) – bară, care s-au aflat pe diferite poziții ale podiumuluui.
Dispută strânsă în confruntarea pe echipe, CSS Dinamo BucureștiAlexandru Ionescu, Ionuț Pleșa, Darian Oprea, Andrei Constantinescu – impunându-se destul de greu în fața formației CSS Buzău, calul și, mai ales, paralelele făcând diferența de numai 0.056 în favaoarea bucureștenilor: 222.455 – 222.399, pe podium urcând și CSS Steaua București, cu 216.273.
Clubul Sportiv Şcolar Lugoj a cucerit pentru al doilea an consecutiv titlul naţional pe echipe al Nivelului 2, cu 6 formații la start și 29 de competitori la individual compus.  Aşa cum au anticipat antrenorii Ion Bulacu şi Adrian Meleancă, tinerii gimnaşti lugojeni – Alexandru Marcu, Patrick Voichescu, Răzvan Mikloș, Norbert Marcu – au reuşit să se impună, cu un total de 235.822, în faţa C.S.Ş Dinamo Bucureşti 233.624 și CSS Steaua Bucureşti 223.141, următoarele pe podium. Și la individual compus a fost ”ziua lugojenilor”, care și-au adjudecat victoria prin Norbert Marcu 80.116, în fața dinamovișrilor Adrian Ciobanu 78.916 și Iustin Girada 78.150.  “Copiii au evoluat foarte bine. Îi felicit pe toţi componenţii echipei noastre pentru că au reuşit să-şi demonstreze încă o dată valoarea şi să păstreze titlul cucerit anul trecut”, a declarat antrenorul Adrian Meleancă.
Luna viitoare, juniorii (18 – 20 iunie) și junioarele (25 – 27 iunie) vor evolua pe ”scena” de la Onești pentru podiumul Campionatelor Naționale.

Pentru alte amănunte, click aici: Campionatul National – juniori III