CAMPIONATELE EUROPENE DIN 2017 VOR AVEA LOC LA CLUJ-NAPOCA

Uniunea Europeană de Gimnastică, alături de Federația Română de Gimnastică, anunță în mod oficial că ediția din anul 2017 a Campionatelor Europene de Gimnastică se vor desfășura în Sala Polivalentă din municipiul Cluj-Napoca, în perioada 19-24 aprilie.

COMUNICAT DE PRESA: Campionatele Europene din 2017, la Cluj-Napoca


La data de 11.12.2013 Federația Română de Gimnastică, alături de  S.C. OMV Petrom S.A., Ministerul Tineretului și Sportului, Primăria Generală a Municipiului București și Fundația ”Casa Campionilor” au avut inițiativa de a face demersurile necesare pentru obținerea organizării în România a celei de-a 7-a ediții a Campionatelor Europene de Gimnastică individuale seniori, masculin și feminin, în luna aprilie 2017.

În ședința sa din data de 23 ianuarie 2015 Comitetul Executiv al Uniunii Europene de Gimnastică a încredințat federației noastre organizarea acestei ediții a Campionatelor Europene, în municipiul București, în viitoarea Sală Multifuncțională din cadrul Complexului Sportiv Național ”Lia Manoliu”…

…. În considerarea celor expuse mai sus și față de răspunsul Primăriei Generale a Municipiului București privind stadiul demarării construcției Sălii Multifuncționale București, din data de 11 decembrie 2015, Uniunea Europeană de Gimnastică, alături de Federația Română de Gimnastică, anunță în mod oficial că ediția din anul 2017 a Campionatelor Europene de Gimnastică se vor desfășura în Sala Polivalentă din municipiul Cluj-Napoca, în perioada 19-24 aprilie.

În mesajul său, adresat Federației Române de Gimnastică cu prilejul luării acestei hotărâri, Președintele Uniunii Europene de Gimnastică, Domnul Georges Guelzec, a declarat că ”Uniunea Europeană de Gimnastică este pe deplin conștientă de faptul că situația creată nu este imputabilă Federației Române de Gimnastică. Suntem pe deplin convinși și încrezători că prietenii noștri români vor face tot ceea ce le stă în putință pentru a organiza acest eveniment la înălțimea așteptărilor gimnaștilor, a partenerilor noștri și la nivelul tehnic cerut de un asemenea eveniment”.

Federația noastră este încrezătoare că, alături de Ministerul Tineretului și Sportului și de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, organizarea unui asemenea eveniment la 60 de ani de la prima ediție a Campionatelor Europene (București, Sala Floreasca, aprilie 1957) va asigura promovarea imaginii României și a sportului românesc printr-o disciplină sportivă care a adus atâtea rezultate meritorii la marile competiții mondiale și europene.