CAMPIONATELE EUROPENE se apropie: AU FOST ANUNȚATE LOTURILE

UP DATEForul continental a dat publicitîții lista înscrierilor nominale pentru Campionatele Europene 2015, diferite modificări putând fi efectuate ca urmare a unor cauze diverse INSCRIERI NOMINALE – C.E. 2015

Cu fiecare zi, ne apropiem tot mai mult de noua ediție a Campionatelor Europene, programate între 11 și 19 aprilie, la Montpellier, fiind cea de a 6-a ediție individuală, după punerea în aplicare a noului format, în 2005, în iulie, la Debrecen. În momentul de față, conform Regulamentelor forului continental, s-a încheiat procedura de înscriere nominală, astfel, că, rând pe rând, fiecare participantă și-a anunțat gimnastele și gimnaștii cu care intenționează să acceadă pe podiumurile de premiere. În ceea ce ne privește, Federația Română de Gimnastică a transmis, la rându-i, numele sportivilor pentru Montpellier 2015:
FEMININ: Larisa Iordache, Diana Bulimar, Laura Jurca, Andreea Iridon
MASCULIN: Cristian Bățagă, Marius Berbecar, Vlad Cotuna, Andrei Muntean, Andrei Ursache, Andrei Groza
Având în vedere că întrecerile din Hexagon sunt individuale – individual compus și aparate -, sportivii nominalizați au fost, de asemenea, înscriși pe aparate, în funcție de obiectivul propus.
Astfel,
La feminin:
Sărituri: Larisa Iordache, Diana Bulimar, Laura Jurca
Paralele: Larisa Iordache, Laura Jurca, Diana Bulimar, Andreea Iridon
Bârnă: Larisa Iordache, Laura Jurca, Diana Bulimar, Andreea Iridon
Sol: Larisa Iordache, Laura Jurca, Diana Bulimar
La masculin:
Sol: Andrei Muntean, Cristian Bățagă, Vlad Cotuna, Andrei Ursache
Cal: Cristian Bățagă, Vlad Cotuna, Andrei Ursache, Andrei Groza
Inele: Andrei Muntean, Andrei Groza
Sărituri: Marius Berbecar, Andrei Muntean
Paralele: Marius Berbecar, Andrei Muntean, Vlad Cotuna, Andrei Groza
Bară: Cristian Bățagă, Vlad Cotuna, Andrei Groza

Și celelalte participante și-au anunțat intențiile, Rusia bazându-se pe Maria Kharenkova (noua campioană națională și aur la bârnă în 2014), Ksenia Afanasieva (campioana mondială a solului 2011), Denis Ablyazin (multiplu campion european și mondial) sau David Belyavskiy (învingătorul din 2013 la individual compus), dar, se pare, va lipsi campioana olimpică Aliya Mustafina, în refecere după o accidentare. De asemenea, gazdele vor fi reprezentate de Loan His, Louise Vanhille, Claire Martin, Camille Bahl, Jim Zona, Samir Ait Said, Axel Augis, Cyril Tommasone, Danny Pinheiro Rodrigues, Zachari Hrimeche, în timp ce Elveția va deplasa, printre alții, pe Ilaria Käslin, Giulia Steingruber, Christian Baumann, Pascal Bucher, Claudio Capelli sau Benjamin Gischard.
În perioada următoare va fi dată publicității lista integrală.

Să reamintim, totodată, și alte informații utile: Tragere la sorti Subdiviziuni 1- 4 CI WAGTragere la sorți CII – WAG, Tragere la sorți CIII – WAG, Tragere la sorți MAG, ProgramDirective