Cele patru gimnaste pentru Cupa Mondiala de la Ghent

        La Ghent (Belgia), in zilele de 11 si 12 septembrie, in Topsporthal Vlaanderen, elita gimnasticii se va reuni pentru o noua etapa a Cupei Mondiale, a 4-a din actualul sezon, o intrecere foarte importanta, daca o privim prin prisma apropiatelor Campionate Mondiale.
         La editia 2010 de la Ghent a Cupei Mondiale vor fi prezente si gimnastele noastre Sandra Izbasa, Ana Porgras, Amelia Racea si Diana Chelaru, intr-o competitie la care si-au anuntat participarea peste 200 de gimnaste si gimnasti din aproape 38 de tari.

         Este pentru a 5-a oara cand orasul Belgian gazduieste o etapa de Cupa Mondiala, dupa editiile din 2004, 2005, 2006 si 2007, intreceri care ne amintesc si de faptul ca gimnastele noastre s-au aflat mereu printre cele mai bune, fie si daca nu uitam de victoriile si clasarile pe podium realizate de Catalina Ponor (2005) si Steliana Nistor (2007).
         Cupa Mondiala, care se deruleaza sub egida forului international al gimnasticii, cuprinde opt etape, patru dintre acestea avand deja loc la Doha (Qatar, 22-24 martie), Paris (Franta, 10-11 aprilie), Moscova (Rusia, 14-15 mai) si Porto (Portugalia, 18-20 iunie), in program mai figurand inca patru, la Ghent (Belgia, 11-12 septembrie), Osijek (Croatia, 3-8 noiembrie), Stuttgart (Germania, 12-14 noiembrie) si Glasgow (M. Britanie, 18-21 noiembrie).
         La Ghent, dupa cum declara organizatorii, si-au anuntat participarea sportivi din Austria, Brazilia, Bulgaria, Chile, China, Columbia, Croatia, Spania, Finlanda, M. Britanie, Grecia, Hong Kong, Ungaria, India, Israel, Italia, Iordania, Letonia, Olanda, Polonia, Portugalia, Romania, Slovenia, Elvetia, Tunisia, Uzbekistan, Venezuela, Belgia s.a., o LISTA de competitori cu nume cunoscute in arena gimnasticii internationale.
         Cei peste 200 de concurenti isi vor disputa intaietatea la sarituri, paralele, barna, sol (feminin) si sol, cal, inele, sarituri, paralele, bara (masculin), in prima zi fiind programate calificarile (de la ora 14, ora locala), cei mai buni opt pe fiecare aparat urmand a intra, a doua zi, in finale (de la ora 13.00, ora locala).