Cinci gimnasti la “Turneul Maestrilor” de la Cottbus

         In momentul de fata, toate preocuparile gimnastilor de top, a celor care au obtinut calificarea pentru Jocurile Olimpice, se indreapta spre intrecerile londoneze, pregatirile desfasurandu-se sub semnul acestora cu maxima atentie si exigenta si intr-un ritm intens. In acest an, Olimpiada reprezinta cu adevarat marea incercare si ambitie, dar pentru gimnastii “Batranului continent” mai exista un “varf” ce trebuie trecut cu succes – Campioantele Europene din mai, ceea ce confera procesului de pregatire pe parcursul caruia un rol foarte important il au si celelalte concursuri internationale, etape de evaluare majore. Doua astfel de concursuri sunt programate chiar in aceasta luna,  in 3 martie, la New York, unde va avea loc American Cup – in intrecere si reprezentantele noastre Diana Chelaru si Larisa Iordache -, si la Cottbus, intre 22 si 25 martie, unde este programat traditionalul “Turneu al Mestrilor”, la editia de anul  acesta urmand sa fim reprezentati de Catalina Ponor, Diana Bulimar, Amelia Racea, Andrei Ursache si Andrei Muntean.
         Ca in fiecare an – debutul Turneului Maestrilor a avut loc in 1973 -, evenimentul atrage o serie de staruri ale gimnasticii internationale, pe listele de concurs aflandu-se 152 de gimnasti si 86 de gimnaste din 34 de tari, record de particiare, ceea ce i-a fortat pe organizatori sa programeze intrecerile pe parcursul a doua zile.
          Se vor afla la start campioni mondiali si olimpici, medaliati la marile competitii din China, SUA, Rusia, Franta, Germania, Japonia, Brazilia, Ungaria s.a., fiecare cu mari aspiratii si pentru medaliile olimpice, ceea ce inseamna ca in Lausitz Arena din Cottbs va avea loc un veritabil regal al gimnasticii internationale, chiar daca, cum este previzibil, cocursul se inscrie ca o etapa in drumulpregatirilor spre Jocurile Olimpice si se afla, practic, in debutul sezonului.
           In ceea ce-i priveste pe reprezentantii nostri, concursul va oferi antrenorilor si sportivilor posibilitatea unor evaluari in vederea materializarii planului de pregatire in etapa urmatoare. La Cottbus, fetele si baietii vor evolua doar pe cateva aparate: Catalina Ponor – barna si sol; Diana Bulimar – paralele si sol; Amelia racea – paralele si barna; Andrei Ursache – sol, cal, paralele si Andrei Muntean – cal, paralele, bara.

        Pentru amanunte privind inscrierile la Turneul Maestrilor, click aici: Participanti la editia Cottbus 2012