COMUNICAT DE PRESĂ: Situația medicală a Larisei Iordache și nominalizarea gimnastei eligibile pentru Jocurile Olimpice de la Rio 2016

Cunoscând interesul deosebit referitor la gimnastica feminină și având în vedere că în ultima perioadă au apărut în mass-media o serie de articole cu trimitere la starea medicală a Larisei Iordache, precum și la faptul că ar fi fost deja desemnată gimnasta care va participa la Jocurile Olimpice de la Rio 2016, constatăm, în legătură cu această situație, că aceste articole, din păcate, nu reflectă adevărul, creând o stare de confuzie pe mai multe planuri.
În ceea ce privește situația medicală a Larisei Iordache vom preciza că aceasta nu a fost supusă unei noi operații, ci unui necesar control, ocazie cu care i-a fost scoasă ”agrafa” introdusă în urma intervenției chirurgicale din martie.  Drept urmare, Larisa Iordache, urmând prescripțiile medicale, se va afla și în continuare într-o perioadă de recuperare, urmând, conform indicațiilor specialiștilor, a relua pregătirile în timp optim.
În concursul feminin individual al Jocurilor Olimpice – Rio 2016 gimnastica noastră feminină are alocat un loc (nenominal). În vederea desemnării sportivei eligibile, colectivele tehnice și toate gimnastele potențial a se afla la Rio urmează un intens program de pregătire, astfel ca, după un foarte serios proces de antrenament și selecție, să fie nominalizată gimnasta aptă a face față rigorilor unui concurs olimpic, nominalizare care va avea loc înaintea J.O., în conformitate cu regulamentele CIO și FIG. Drept urmare, orice speculație referitoare la acest subiect, la nume sau decizii deja adoptate este lipsită de temei.
Având în vedere necesitatea păstrării unui climat favorabil întregii pregătiri olimpice, la nivelul ambelor loturi (feminin și masculin), este de dorit o  veritabilă respectare a adevărului, care nu poate fi decât în concordanță cu realitatea obiectivă și nu urmare a unor informații și speculații pe ”surse”, cel mai adesea nefundamentate.
Dintotdeauna, Federația a apreciat sprijinul mass-media, ceea ce ne determină a face apel la aceeași imparțialitate, cunoaștere și obiectivitate în oglindirea realității.

Media F.R.G.
Emanuel Fântâneanu