[COMUNICAT] Descentralizarea loturilor de gimnastică artistică intră în vigoare de la 1 noiembrie 2019

București, 30 octombrie 2019 – Federația Română de Gimnastică anunță punerea în aplicare a deciziei Comitetului Executiv cu privire la descentralizarea loturilor de gimnastică artistică, începând cu data de 1 noiembrie 2019.

La sfarșitul săptămânii trecute, în cadrul ședinței Comitetului Executiv FRG, s-a decis și votat descentralizarea celor 2 loturi olimpice de gimnastică artistică, feminin și masculin, în urma rezultatelor înregistrate la Campionatele Mondiale de la Stuttgart, competiție desfășurată la începutul lunii octombrie și care a avut drept obiectiv principal calificarea echipelor României la Jocurile Olimpice de vara de la Tokyo.

De la data de 1 noiembrie 2019, componenții celor două loturi, dar și antrenorii lor, își vor continua activitatea la cluburile de care aparțin, urmând ca la începutul anului viitor, Federația Română de Gimnastică să prezinte o noua strategie a modului în care va fi abordată pregătirea sportivilor pentru Cupele Mondiale și Campionatele Europene, competiții de interes în prima parte a anului 2020, care reprezintă totodată o șansă în plus de calificare individuală la Jocurile de la Tokyo. În acest sens, s-au trimit notificări oficiale către coordonatorii celor două loturi, Nicolae Forminte și Marius Urzică, dar și către cluburile afiliate Federației.

De asemenea, Federația Română de Gimnastică menționează că în toată această perioadă de reorganizare, va continua să susțină pregătirea sportivilor, chiar dacă aceștia sunt la cluburi, monitorizându-le antrenamentele și modul în care acesția se prezintă în cadrul verificărilor ce vor avea loc.

“Interesul Federației este acela de a valorifica potențialul sportivilor, dar și al antrenorilor, și de a încerca să completeze delegația României la Tokyo cu noi locuri pentru gimnastica artistică, obținute prin calificare individuală. Doar printr-un efort comun și prin acel spirit de echipă care întotdeauna ne-a reprezentat cu succes, putem depăși acest moment. Decizia Comitetului Executiv nu trebuie să fie percepută ca o măsură drastică, nimeni nu a fost demis. Dimpotrivă, ne bazăm în continuare pe aportul tuturor celor implicați în proces, însă simțim nevoia unei restructurări și optimizări, prin care sperăm să oferim un imbold și un nou start.” (Marcela Fumea – Președinte Interimar FRG)