[COMUNICAT FRG] Federația nu l-a nedreptățit pe Marian Drăgulescu!

București, 20 februarie 2018 – În urma recentelor apariții în media, Federația Română de Gimnastică precizează că gimnastul Marian Drăgulescu nu a primit integral indemnizația pentru lunile noiembrie și decembrie 2017 deoarece, conform fișei de pontaj transmise de antrenorul coordonator,  sportivul nu s-a prezentat în toate zilele în sala de antrenament și nici la programul de recuperare după accidentarea suferită. Astfel, nu a existat bază legală pentru a i se plăti indemnizația pentru zilele în care a lipsit, participând în afara țării la o emisiune de divertisment televizată.

În privința stagiului de antrenament pe care Marian Drăgulescu îl desfășoară în Ungaria, FRG precizează că la finalul anului 2017 și la începutul acestui an, au avut loc mai multe discuții între Marian Drăgulescu și FRG, în care gimnastul și-a exprimat dorința de a se pregăti în Ungaria, în perioada februarie – martie 2018, cu dl. Ștefan Gal, antrenor coordonator al lotului maghiar de gimnastică, pentru a-și perfecționa tehnica de sărituri. FRG i-a garantat susținerea financiară pe această perioadă, în aceleași condiții ca până acum, atât în țară, cât și în străinătate. Sportivul a optat însă pentru primirea rentei viagere și a decis să-și plătească singur cantonamentul din Ungaria. FRG precizează că pe durata încasării rentei viagere, nu poate prelua legal niciun fel de cheltuieli pentru sportivii care beneficiază de rentă.

Federația Română de Gimnastică a susținut și își va susține permanent sportivii și campionii, sub toate formele, în limitele resurselor proprii și ale reglementărilor aplicabile.

Federația Română de Gimnastică