Concursul de la Salonic, un test util pentru gimnasti

        Atena, 25 august (corespondenta de la ANA TUTUIANU, www.RoMedia.gr). Salonicul, al doilea oras ca marime al Greciei si cu o intensa viata multi-sport, va gazdui o interesanta reuniune de gimnastica masculina, cu participarea catorva nume mari din gimnastica internationala, motiv pentru care gazdele se pregatesc cu mare atentie.
        Intalnirea va avea loc sambata, de la ora 14.00, si va fi gazduita de Sala de Sport „Ioan Melissanidis” a Complexului National Mikras din Salonic, in competitie urmand sa se afle Grecia (cu doua echipe), Bulgaria, Romania si Cipru.
        Prin urmare, ceea ce se anunta doar ca un „trilateral” Grecia – Bulgaria – Romania s-a transformat, prin invitarea reprezentativei Ciprului, intr-un „patrulater” care promite un spectacol de zile mari pentru spectatori – si grecii iubesc gimnastica -, si un foarte util test pentru sportivi si antrenori, deoarece toate gandurile se indreapta acum spre Campionatele Mondiale de la Rotterdam, unde fiecare gimnast doreste sa ajunga si nu numai sa fie prezent, ci sa se afle si printre competitorii de frunte.

        Fiecare echipa cuprinde pe cei mai buni gimnasti, de la gazde detasandu-se Vlasios Maras – multiplu medaliat cu aur la Campionatele Mondiale si Europene, participant la doua editii ale Jocuri Olimpice, alaturi de el aflandu-se si Vasilis Tsolakidis, veteranul echipei, in timp ce lotul bulgar il are in fruntea listei pe Filip Yanev, participant la Jocurile Olimpice de la Atena, cunoscut pentru experienta sa, iar cipriotii se bazeaza, printre altii, pe Irodotos Georgallas. In acelasi timp, trebuie sa remarcam si faptul ca fiecare lot cuprinde si multi tineri pentru care „mondialele” pot insemna o puternica rampa de lansare.
        In cerea ce priveste lotul Romaniei, care este asteptat in cursul zilei de joi la Salonic, cred ca nu mai are nevoie de nicio prezentare, Marian Dragulescu sau Flavius Koczi, ca sa dau doar doua exemple fiind prea bine cunoscuti si apreciati.
        Dar, iata care este componenta loturilor anuntate de federatii pentru concursul, de la Salonic, cum spuneam, concurs ce va avea loc sambata, de la orele 14:00 si va fi gazduit de Sala de Sport „Ioan Melissanidis” din Complexului National Mikras din Salonic:
        GRECIA 1:  Vlasios Maras, Tsolakidis Vasilis, Eleftherios Kosmidis, Lympanovnos Christos, Markousis Dimitris, Mihai Doulkeridis.
        GRECIA 2: Petrounias Eleftherios, Kekelos Stavros, Barmpakis Kostas, Kailidis Charalampos, Tougkas Panagiotis, Tougkas Ioannis.
         ROMANIA: Marian Dragulescu, Flavius Flavius Koczi, Cristian Bataga, Ovidiu Buidoso, Cosmin Iancu, Andrei Ursache.
         BULGARIA: Filip Yanev, Iaroslav Vovk, Emil Stoimenov, Velislav Valchev, Emil Hristov, Hristos Marinov.
        CIPRU: Georgallas Irodotos, Krasias Dimitris, Panagiotis Aristotelous, Konstantinos Georgiou Aristotelous, Giorgos, Giorgos Spanos.