De vineri, Campionatul National, in sala “Nadia Comaneci” din Onesti

        Sala Polivalenta “Nadia Comaneci” din Onesti va gazdui, in perioada 26 – 28 august, Campionatul National Individual al Maestrilor si Campionatul National al echipelor reprezentative de cluburi si Open sperante, o revenire dupa patru decenii in Municipiul de pe Trotus a intrecerilor nationale de gimnastica – o editie a mai avut loc in 1972 -, evenimentul aflandu-se in organizarea Federatiei Romane de Gimnastica, Primariei Municipiului Onesti si a Clubului Sportiv Municipal.
        In intreceri se vor afla, printre altii Marian Dragulescu, Daniel Radeanu, Andrei Groza, Ovidiu Buidoso, Flavius Koczi, Vlad Cotuna, Marius Berbexar, Cristian Bataga, Andrei Muntean, Andrei Ursache ori Sandra Catalina Ponor, Ana Porgras, Amelia Racea, Raluca Haidu, Georgiana Gheorghe, Diana Bulimar, Gabriela Dragoi, Daniela Andrei, Diana Trenca, componenti ai loturilor nationale, reprezentanti ai cluburilor Steaua si Dinamo Bucuresti, SCM Bacau, CSS Buzau, CNS Deva, CSS Farul Constanta, CSS Focsani, CSS Petrolul Ploiesti, CSS Sibiu, CSM Onesti, SCM Bacau, CSS Reşița, CSS Sibiu, LPS Arad, CSS 7 Dinamo, CSM Lugoj sau LPS Bistrita.
        “In ceea ce le priveste pe fete, in ciuda unor absente, cum ar fi cele ale Sandrei Izbasa, Larisei Iordache sau Dianei Chelaru, ca urmare a unor probleme medicale, ne asteptam la prestatii de calitate, interesul fiind, evident, ridicat atat in ceea ce le priveste pe sportive cat si pe tehnicieni, de la lot sau cluburi, pentru ca noi privim totul in momentul de fata prin prisma apropiatelor Campionate Mondiale de la Tokyo si, desigur, a Jocurilor Olimpice de anul viitor, de la Londra, iar responsabilitatile si pretentiile sunt ridicate…”, ne-a declarat Anca Grigoras, antrenor federal.
        In cadrul concursului feminin se va inregistra si o premiera, prin prezenta la acest eveniment a componentelor lotului feminin al Marii Britanii, care se vor afla in perioda urmatoare in cantonament la Onesti si care vor profita de aceasta prezenta pentru a face, la randu-le, un util test. Sa notam, totusi, ca din lotul britanic va lipsi campioana mondiala Elizabeth Tweddle, aflata in perioada de refacere dupa un accident si care nu a facut deplasarea la Onesti, dar vor putea fi vazute alte sportive care ocupa un loc de baza in echipele oaspete, de senioare sau junioare, Hannah Whealan, Jennifer Pinches sau Imogen Cairns.
        Si in ceea ce ii priveste pe baieti se anticipeaza o disputa de un foarte bun nivel tehnic, componentii lotului national urmand a trece, din nou, prin exigentele unui important test.
        “Imediat ce ne-am intors de la Jocurile Mondiale Universitare, de la Shenzhen, am sosit la Onesti, in cantonament, loc unde vom sta pana in preajma meciului amical cu Germania si Elvetia, din prima parte a lunii septembrie, dupa care vom reveni la Bucuresti si ne vom continua pregatirile pentru intrecerile mondiale din Capitala Japoniei. Evident ca si aceste Campionate Nationale sunt foarte importante, privite ca etapa test pentru C.M., unde avem o misiune foarte dificila de indeplinit si unde trebuie sa ne aflam in forma maxima…”, a declarat Ioan Suciu, antrenor federal si antrenor principal al lotului national.
        In sala din Onesti s-au aflat sau se afla in pregatiri nu numai componentele lotului feminin al Marii Britanii, ci si echipele masculine ale Turciei si Puerto Rico. Daca oaspetii din Turcia au parasit deja localitatea, dupa un stagiu de aproape doua saptamani, cei din Puerto Rico, in pregatire pentru aproape o luna aici, sa se afle si ei in concurs, dar aceasta decizie va fi luata de organizatori abia in cadrul sedintei tehnice ce precede startul competitiei.
        “Din punct de vedere organizatoric vrem sa credem ca totul va fi bine in cele mai mici amanunte. Avem alaturi si o serie de sponsori, care au contribuit cu generozitate la realizarea intregului cadru, pentru a oferi conditii optime de concurs tuturor participantilor. Evident, dorim ca reusita organizatorica sa fie intregita si de reusita spectacolului sportiv, iar premise pentru acest lucru exista, daca avem in vedere valoarea concurentilor. In acelasi timp, lansez invitatia de participare si locuitorilor orasului nostru, la randul lor mari iubitori ai gimnasticii…”, ne-a spus Ingrid Istrate, directoarea CSM Onesti.
        (Em.F.)

Programul competitiei:
Vineri, 26 august, ora 14.30 –  Concurs feminin pe echipe de club si individual
Vineri, 26 august, ora 18.30 –  Concurs masculin pe echipe de club si individual
Sambata, 27 august, ora 16.00 – Finale aparate seniori, masculin si feminin
Duminica, 28 august, ora 16.00 – Finale aparate seniori, masculin si feminin

        Intrecerile Campionatului vor putea fi urmarite si in transmisia TVR3.