DUMINICĂ, 3 APRILIE, GIMNASTELE NOASTRE, ÎN BELGIA

Senioarele: Belgia – România – Germania
Junioarele: Belgia – România

”SOLD OUT. La compétition se déroulera à guichet fermé, aucun ticket ne sera vendu sur place!” – anunță Federația Belgiană de Gimnastică, doar cu câteva zile înaintea triunghiularului feminin de senioare Belgia – România – Germania și a întâlnirii de junioare Belgia – România, ambele concursuri programate în localitatea Mouscron, duminică 3 aprilie. Această competiție se înscrie ca un test foarte serios pentru participante, toate trei în linie dreaptă pentru Turneul Preolimpic de la Rio, decisv pentru calificarea la întrecerile din august. Se vor afla la Mouscron, la finalul săptămânii senioarele Cătălina Ponor, Maria Holbură, Diana Bulimar, Andreea  Iridon, Silvia Zarzu, Laura Jurca, Dora Vulcan (antrenori: Lucian Sandu, Adela Popa), precum și junioarele Olivia Cimpian, Carmen Ghiciuc, Teodora Crișan, Alexandra Mihai, Denisa Golgotă, Alisia Botnaru (antrenori: Nicolae Forminte, Liliana   Cosma).
Așadar, duminică, 3 aprilie, după-amiază, Complexul Sportiv Site Motte din micul orășel Mouscron va găzdui un eveniment sportiv de înaltă clasă, având în vedere că toate participantele, cărora li se alătură și câteva gimnaste din Austria și Spania, în concursul individual, nu se vor afla în Belgia doar pentru o ”simplă figurație”, dimpotrivă urmând a evolua cu deosebită determinare, ținând seama că acest concurs reprezintă și un ultim test determinat pentru alcătuirea celor trei echipe care se vor reîntâlni la Rio, în 17 aprilie, – să reamintim că la turneu vor fi prezente România, Belgia, Germania, Brazilia, Franța, Australia, Coreea de Sud și Elveția – pentru a-și disputa cele 4 ”biletele” pentru confruntarea olimpică din luna august.
Iată și componența anunțată a echipelor participante:


BELGIA
Julie Croket
Senna  Deriks
Rune  Hermans
Axelle Klinckaert
Julie  Meyers
Gaelle  Mys
Cindy  Vandenhole
Laura WaemROMÂNIA
Cătălina Ponor
Maria Holbura
Diana   Bulimar
Andreea  Iridon
Silvia   Zarzu
Laura   Jurca
Dora    Vulcan
GERMANIA

Sarah Voss
Leah Griesser
Maike Enderle
Pauline Tratz
Amelie Foellinger
Carina KroellGimnastelor din cele 3 echipe li se vor alătura Elisa Hämmerle (Austria), Helena Bonilla și Ana Perez Campos (Spania).
Triunghiularul senioarelor va fi prefațat de concursul junioarelor din Belgia și România, o verificare de top a stadiului pregătirilor celor mai tinere gimnaste din cele două țări, având în vedere că la începutul lunii iunie, la Bern ava avea loc o nouă ediție a Campionatelor Europene.
Se vor alinia la start:
BELGIA:
Manon Muller, Alysha Senders, Myrthe Potoms, Maellyse Brassart, Chloé Leblicq, Rinke Santy, Oriane Jungers, Britt Vanneste, Imke Wolthuizen
ROMÂNIA
Olivia Cimpian, Carmen Ghiciuc, Teodora Crișan, Alexandra Mihai, Denisa Golgota, Alisia Botnaru.

Să mai adăugăm și faptul că din Juriile de concurs vor face parte și arbitrele international Olga Didilescu, Gabriela Robu și Angela Cacoveanu.

Programul galei gimnasticii de la Mouscron (ora locală)
12.00 – Junioare: Belgia – România
16.00 – Senioare: Belgia – România – Germania (+ gimnaste individuale, Austria și Spania).