Echipa masculina a Romaniei si Ovidiu Buidoso, victorii la Salonic

         Gimnastii romani au sustinut primul test in conditii de concurs la capatul unei destul de lungi perioade de pregatire, intalnind, la Salonic, in Sala „Ioan Melissanidis”, din cadrul Complexului Sportiv National „Mikras”, echipele Greciei (doua formatii), Bulgariei si Ciprului.
Asa cum s-a anticipat, victoria a revenit sportivilor nostri, atat in intrecerea pe echipe, cat si la individual compus, cu Ovidiu Buidoso pe primul loc.

              Disputa pe echipe – lotul nostru a avut in componenta pe Marian Dragulescu, Flavius Koczi, Cristian Bataga, Ovidiu Buidoso, Cosmin Iancu si Andrei Ursache – a fost destul de echilibrata, evident cei mai seriosi adversari fiind gimnastii tarii gazda, dar, in cele din urma, succesul a apartinut formatiei Romaniei, cu 353.650, pe locurile urmatoare plasandu-se Grecia – 350.000 si Bulgaria – 321.600, sportivii ciprioti nefiind inclusi in acest clasament ca urmare a faptului ca nu au aliniat un team ai carei componenti sa execute toate aparatele.

        Si disputa la individual compus a fost, la randu-i echilibrata, dar, din nou, in final a fost consemnata victoria unui gimnast roman, pe primul situandu-se Ovidiu Buidoso, cu 87.300, el fiind urmat de Christos Lympavnos (Grecia 1) 87.050, Mihai Doulkeridis (Grecia 1) 86.250,  Cristian Bataga (Romania) si Dimitris Markoussis (Grecia 1) 85.000, Kailidis Charalampas (Grecia 2) 81.650.
        Specialistii prezenti la locul de concurs au apreciat ca extrem de utila aceasta intalnire, daca avem in vedere faptul ca, in special Romania si Grecia, vizeaza calificarea intre primele 24 de echipe ale “mondialului” 2010, din Olanda, ca cel dintai pas pentru intrarea in batalia directa pentru un loc la Jocurile Olimpice de la Londra 2012.
        In ceea ce il priveste pe Marian Dragulescu, acesta a evoluat doar la sol, sarituri si bara, in linie normala, la fel ca si Flavius Koczi care a executat toate exercitiile, mai putin bara.
        Punctul critic l-au reprezentat “inelele”, aparat la care gimnastii nostri au mers “foarte, foarte rau », dupa cum ne spunea, la finalul concursului, secretarul general al federatiei, Mircea Apolzan. “In principiu, la cinci aparate putem spune ca suntem in grafic, ca totul decurge normal. Din pacate, toti baietii au evoluat insa foarte slab la inele, ceea ce obliga la o totala reconsiderare a pregatirii la acest aparat. In perspectiva Campionatelor Mondiale de la Rotterdam, inelele se constituie intr-un aparat extrem de important, daca avem in vedere ca este ultimul pe care va evolua echipa noastra. Se va incepe cu sariturile si se va incheia la inele, ceea ce inseamna ca se va ajunge aici pe un fond de oboseala, psihica si fizica, mare, cu influenta, desigur, asupra executiei exercitiilor. Or, daca la toate acestea se adauga si defectiunile de pregatire, atunci… Oricum, antrenorii vor efectua o analiza serioasa si vor sti cum sa procedeze mai departe. Campionatele Nationale de la Resita si triunghiularul cu Elvetia si Germania vor constitui noi teste…”, a completat Mircea Apolzan.