Elena Francu – o “campioana de legenda”…

        Elena Francu, vicecampioana mondiala la handbal feminin, director al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta, indiscutabil unul dintre cei mai buni oameni care si-au pus sufletul si priceperea in slujba sportului si a sportivilor, a primit luni Trofeul ”O viata dedicata sportului”, din partea Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret (ANST), si Trofeul ”Campioni de Legenda”, in cadrul unei ceremonii organizata de Fundatia ”Casa Campionilor”, condusa de Mariana Bitang si Octavian Bellu, sarbatorire prilejuita de iesirea la pensie a cunoscutului om de sport.
        Presedintia Romaniei a trimis un cos cu trandafiri albi, cu un bilet in care Traian Basescu ii multumea Elenei Francu pentru intreaga activitatea in slujba sportului.
       De asemenea, Elena Francu a fost premiata, la 7 martie, cu ”Colanul Olimpic”, cea mai inalta distinctie a COSR, pentru intreaga sa activitate in slujba sportului, cu prilejul unei festivitati la Casa Olimpica
        La festivitatea organizata de Fundatia “Casa Campionilor” au luat parte, printre altii Gratiela Vajaiala, presedintele Agentiei Nationale Antidoping, Adrian Stoica, presedintele Federatiei Romane de Gimnastica, Carmen Tocala, presedintele Federatiei Romane de Baschet, Elisabeta Lipa, presedintele Federatiei Romane de Canotaj, Ioan Barladeanu, presedintele Federatiei Romane de Kaiac-Canoe, reprezentanti ai cluburilor Steaua si Dinamo, in timp ce Ion Tiriac, aflat in Spania, i-a transmis un mesaj de felicitare. Au fost, de asemenea, langa Elena Francu prietene si prieteni de-o viata, Iolanda Balas, Gabriela Szabo, Cristian Gatu, Ilie Nastase sau Nicu Vlad.
        Trei foste campioane de gimnastica, Simona Amanar, Andreea Raducan si Catalina Ponor, foste sportive la Farul Constanta, i-au adus un omagiu Elenei Francu.
        Doina Melinte, presedintele ANST, a apreciat in cuvantul sau, ca ”12 martie nu e o zi oarecare, e o zi in care din scena sportului nostru iese unul dintre cei mai importanti oameni care au contribuit la dezvoltarea sportului constantean si romanesc”.
        A fost proiectat un film documentar despre activitatea de performanta a Elenei Francu, precum si de conducator al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta.
         Vizibil emotionata, Elena Francu a multumit pentru toata atentia si a precizat ca va ramane alaturi de miscarea sportiva din tara noastra.

(Text si foto – AGERPRES)