EVENIMENT – La Resita, spectacol de gala la Campionatele Nationale

        Evenimentul lunii septembrie, in planul activitatii interne, il reprezeinta, indiscutabil CAMPIONATELE NATIONALE, care vor avea loc la Resita, in perioada 17 – 19 septembrie, intreceri care vor reuni pe cele mai bune gimnaste si pe cei mai buni gimnasti, in frunte cu membrii loturilor nationale.
        Numele sonore ale gimnasticii romanesti isi vor da intalnire in Sala Sporturilor din Municipiul de pe Barzava, gazdele facand eforturi serioase pentru a se asigura deplina reusita a acestei competitii.         Campionatele Nationale de gimnastica au debutat in 1947, aceasta editie inaugurala desfasurandu-se tot la Resita, la acea vreme la startul intrecerilor aflandu-se gimnasti din Bucuresti, Cluj, Timisoara, Arad si Resita, titlurile revenind , la masculin gazdelor (G. Dobrosan si Locomotiva), in timp ce la feminin pe primul loc au urcat Dermata Cluj si Draghici.
         Fireste, de atunci alte si alte generatii de gimnasti si gimnaste au mai trecut prin sala resiteana cu prilejul Campionatelor Nationale.

         Asa cum se va intampla si in acest an, dupa un interval de timp destul de lung de absenta, dar cu o editie a Campionatului extrem de importanta din mai multe puncte de vedere: “Inainte de toate as sublinia interesul gazdelor, sprijinul primit din partrea autoritatilor locale pentru ca intrecerile sa dispuna de un cadru optim de desfasurare. Aceasta editie, plasata inaintea Campionatelor Mondiale de la Rotterdam, acolo unde se vor face primii pasi spre calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra 2012, se constituie intr-un test care ne va oferi importante indicii pentru ceea ce mai este de facut la nivelul echipelor reprezentative pana la Rotterdam. Prezenta componentilor loturilor nationale, adica a tot ceea ce are mai bun gimnastica romanesca in acest moment, va aduce, normal, un plus de valoare pe toate planurile, resitenii putand sa vada, pe viu, la lucru starurile gimnasticii. Sa nu omitem si faptul ca va fi si disputa pe echipe, ceea ce va oferi o imagine mai clara asupra a ceea ce se intampla la nivelul cluburilor si de ce potential dispunem”, a declarat Mircea Apolzan, secretarul general al Federatiei.
        Asa dar, se anunta o un spectacol de gala al gimnasticii, cu Sandra Izbasa, Ana Porgras, Amelia Racea, Cerasela Patrascu, Raluca Haidu, Diana Trenca, Larisa Iordache, Diana Chelaru, Marian Dragulescu, Flavius Koczi, Ovidiu Buidoso si, desigur, ceilalti, la fel de buni, componenti ai loturilor nationale, dar si cu LPS Bistrita, CSS Sibiu, CSM Sf. Gheorghe, Steaua Bucuresti, Dinamo Bucuresti, CSM/CSS Resita, CSS Gloria Arad, CSM Lugoj, SCM Bacau, CSS Buzau, CSS Cetate Deva 1, Farul Constanta, CSS Focsani, CSS 1 Timisoara in disputa echipelor.

         De altfel, primii gimnasti au si sosit la locul de competitie, acestia fiind componentii lotului national masculin, deja in plin proces de pregatire in aceste zile.
        Prin urmare, Resita este in plina pregatire, gimnastii si gimnastele la fel, ceea ce inseamna ca exista toate premisele pentru ca spectacolul de la Resita sa fie unul de cincici stele!

        Programul General al competitiei poate fi consultat si la rubricile noastre Gimnastica Artistica (masculin / feminin) / Programe competitii sau accesand direct: Campionat National Maestri si Echipe 2010

(FOTO: Radio Resita)