EVENIMENT – Lotul National masculin, la Resita

          Dupa o perioada mai indelungata de timp, lotul olimpic masculin de gimnastica a revenit la Resita. Lotul efectueaza un stagiu de pregatire inainte de Campionatele Nationale ale Maestrilor ce vor avea loc in municipiul de pe Barzava in perioada 17-19 septembrie.
         Gimnastii se pregatesc in doua sedinte zilnice, de la ora 10.00 la 12.00 si de la 16,30 la 18,30, alternativ la Sala Polivalenta cat si la sala de gimnastica a Clubului Sportiv Scolar Resita.
         Lotul este alcatuit din 12 sportivi: resitenii Ovidiu Buidoso, Flavius Kokzi, Alin Jivan, timisoreanul Vlad Cotuna, dar si cu Marian Dragulescu, Andrei Ursache, Cristian Bataga, Adrian Bucur, Andrei Muntean, Robert Stanescu, Cosmin Iancu si Marius Berbecar. Sportivii sunt coordonati de un colectiv tehnic format din Ioan Suciu, Marius Urzica, Stefan Gal si Vug Vasile.

        Antrenorul coordonator, Ioan Suciu, ne-a declarat: ”Ne-am intors, practic, la locul de bastina, locul de unde au inceput marile performante ale baietilor la gimnastica. Am revenit numai cu ganduri bune. In pregatirea oricarui lot olimpic este benefica o schimbare si eu consider ca Resita este o pepiniera a gimnasticii masculine romanesti. As putea spune ca am crescut aici la Resita. Am venit de la Sibiu la pregatire la Resita si am promovat la lotul olimpic. O parte frumoasa din viata mea am petrecut-o la Resita. Conditiile de pregatire sunt excelente. Cazarea este mult imbunatatita fata de atunci cand am fost sportiv. Locuim la „Castel”, asa cum ii spuneam cand am fost gimnast de performanta, adica la hotelul Directiei judetene pentru Sport de langa sala de gimnastica a Clubului Sportiv Scolar Resita. Sunt conditii de exceptie. Nu pot aduce decat cuvinte de lauda si multumiri pentru toate eforturile depuse de cei de la Resita, in special de domnul Doru Dinu Glavan, pentru grija ce ne-o poarta asa cum a facut-o intotdeauna”.


        La Resita va veni si lotul olimpic feminin al Romaniei, iar intre 17 si 19 septembrie, la Sala Polivalenta vor fi prezenti cei mai buni gimnasti ai tarii ce isi disputa titlurile de campioni si medaliile pe echipe si la individual.

        (Daniel Babun – Radio Resita; Foto – Radio Resita)