F.R.G.: CALENDAR COMPETIȚIONAL INTERN ȘI INTERNAȚIONAL 2016 (provizoriu)

Federația Română de Gimnastică a dat publicității Cendarul competițional (provizoriu) pentru anul 2016, în ceea ce privește gimnastica artistică și gimnastica aerobică, un ”parcurs” jalonat de concursuri interne și internaționale, fiecare având ca scop principal și general oferirea unui cadru de potențare a valorilor, dar, totodată, atingerea unor ținte precise, cu deosebire, în zona internațională, ținând seama de importanța acestora la nivel mondial.

VEZI: Calendar competițional intern și internațional 2016 (provizoriu)

Îndiscutabil, în ceea ce privește gimnastica artistică, se înscriu în prim-plan, în ordine cronologică, Concursul Preolimpic (Rio de Janeiro – 16 – 20 aprilie) – ultima șansă de a se obține calificarea la ediția 2016 a Jocurilor Olimpice, Campionatele Europene (Berna, 28 mai – 5 iunie) și, desigur, Jocurile celei de a  XXXI-a Olimpiade moderne (gimnastica în perioada 6 – 16 august), acestora subsumându-li-se o serie de competiții (întâlniri bilaterale, etape de Cupa Mondială, alte concursuri) menite a permite atingerea de formă pentru obiectivele principale. Referindu-ne la gimnastica aerobică, aceasta, după o participare cu o excelentă prestație la ”europenele” de anul trecut, va trebui, de această dată, să facă față Campionatelor Mondiale din Coreea de Sud (Incheon, 13 – 19 iunie).
În plan intern, firește Campionatele Naționale (gimnastică artistică: 1 – 3 iulie, București, Sala Polivalentă; gimnastică aerobică: 28 – 30 octombrie, București), la nivelul seniorilor, cărora li se adaugă și cele rezervate școlarilor și juniorilor sau diferitele competiții cu caracter regional reprezintă tot atâtea importante puncte de interes.
Calendarul activității gimnasticii românești nu cuprinde doar sectorul competițional, ci și o serie de acțiuni național și internațional  la nivel federal sau al cursurilor de perfecționare pentru antrenori sau arbitri.

Să facem precizarea că proiecția Calendarului competițional intern / internațional pentru anul 2016 este una provizorie, varianta finală urmând a fi definitivată în luna martie 2016.