GABRIELA SZABO, MINISTRUL TINERETULUI ȘI SPORTULUI, S-A ÎNTÂLNIT CU LOTUL NAȚIONAL FEMININ

Gabriela Szabo, ministrul tineretului şi sportului, a primit, la sediul MTS, lotul naţional feminin, care a fost prezent la Campionatele Mondiale de la Nanning (China), competiție la care România a obținut două medalii de argint, prin Larisa Iordache, la individual compus și sol. Ministrul tineretului și sportului s-a întâlnit cu Larisa Iordache, Andreea Munteanu, Ștefania Stănilă, Silvia Zarzu, Paula Tudorache, Anamaria Ocolișan, Ioana Nicoară, precum și cu întregul colectiv tehnic și medical: Cristian Moldovan, Lăcrămioara Moldovan, Lucian Sandu, dr. Mihaela Beldie, Florin Aștefanei și Toma Vasilescu. Au fost, de asemenea, prezenți Carmen Tocală – secretar de stat, Adrian Stoica – președintele FRG, Mircea Apolzan – secretar general al FRG, Anca Grigoraș – director tehnic FRG, precum și Octavian Bellu și Mariana Bitang.
Sportivele au primit flori şi felicitari pentru performanţele de la Campionatele Mondiale de Gimnastică de la Nanning, Gabriela Szabo afirmând că se întâlnește cu bucurie cu toți sportivii români care se întorc de la competiţii cu medalii şi rezultate deosebite şi care merită să ştie că se bucură de respectul oficialităţilor şi al unei ţări întregi.

…Este nevoie de sprijin. Eu zic că s-a terminat cu bine acest Campionat Mondial, dar mai sunt încă multe lucruri de făcut, cred că avem perspectiva unei participări onorabile la Jocurile Olimpice… De zece ediții, România s-a aflat pe podium la Jocurile Olimpice. Trebuie stat aproape de aceste fetițe din toate punctele de vedere și eu cred că perspectiva Jocurilor Olimpice este dătătoare de speranțe. Într-adevăr, te lupți cu niște coloși, dar niște coloși care au și zile mai bune și zile mai puțin bune. Sunt și ei oameni și pot avea și ei dificultăți… Deocamdată o avem pe Larisa și un grup de fete care încearcă să facă performanță. Larisa trebuie, în primul rând, să fie sănătoasă în acest an și jumătate care a mai rămas până la JO 2016 și să crească acolo unde mai este nevoie. Însă, trebuie să avem cel puțin două vârfuri…“, a declarat Octavian Bellu.

Foto: sursa MTS

21.10.2014