Ghent asteapta elita gimnasticii mondiale

        Pana la etapa de Cupa Mondiala de la Ghent (11 – 12 septembrie), organizata de Federatia Belgiana de Gimnastica, sub egida FIG, si care va avea loc in renumita Topsporthal Vlaanderen, au mai ramas putine zile, publicul belgian si specialistii de pretutindeni asteptand sa vada la lucru elita gimnasticii mondiale, un important test inaintea Campionatelor Mondiale de la Rotterdam.
         Pe listele de concurs ale acestei a 5-a etape de Cupa Mondiala se afla peste 200 de gimnasti din 38 de tari, intre care si Romania.

        Dupa cum se stie, antrenorii lotului nostru le-au desemnat pe Sandra Izbasa, Ana Porgras, Amelia Racea si Diana Chelaru sa se prezinte la la startul acestei a a 5-a runde din circuitul de 8 cat cuprinde aceasta importanta competitie: Doha (Qatar, 22-24 martie), Paris (Franta, 10-11 aprilie), Moscova (Rusia, 14-15 mai), Porto (Portugalia, 18-20 iunie), Ghent (Belgia, 11-12 septembrie), Osijek (Croatia, 3-8 noiembrie), Stuttgart (Germania, 12-14 noiembrie) si Glasgow (M. Britanie, 18-21 noiembrie).

        Lotul feminin se pregateste la Complexul Olimpic “Sydney 2000” de la Izvorani, cu fiecare zi mai facandu-se un pas spre intrarea in acea forma ce trebuie sa fie in “varf” cu prilejul “mondialului olandez”. Antrenorul coordonator Octavian Bellu si ceilalti tehnicieni lucreaza de zor, fetele depasind deja o perioada dificila.
        Intrecerile de la Ghent sunt asteptate, evident, cu interes, dar, in acelasi timp, si cu multa luciditate, ele constituind un prim test in conditii de concurs, si nu unul simplu, al fetelor noastre.
Dar, iata ce spune Octavian Bellu:
“Va fi un concurs foarte util, mai ales ca fetele ce vor evolua la Ghent nu au mai fost de mult timp in competitie. Se stie, Sandra n-a mai concurat de un an, Porgras – nici ea n-a mai fost de mult timp intr-o asemenea atmosfera, iar Chelaru, si ea, vine, la randu-i, dupa o perioada de ghips. Fiecare va incerca sa faca unu – trei aparate, mai ales ca nici nu dorim sa le fortam. Este un binevenit prilej, tinand seama ca urmeaza Campionatele Nationale de la Resita si Triunghiularul cu Elvetia si Germania, de a le reaminti atmosfera, de a le redeschide gustul de concurs, iar disputele de la Ghent inseamna un prim pas in aceasta directie. Nu ne propunem lucruri deosebite, nu urmarim lucruri deosebite. Se pleaca la Ghent cu doua obiective principale, pe de o parte fetele sa termine competitia fara nicio urmare in planul sanatatii, si vom avea grija ca totul sa fie cat se poate de bine in aceasta directie, iar pe de alta sa-si poata prezenta exercitiile cu care sunt in pregatire, deoarece, repet, ele vin dupa o pauza indelungata. Important, in ultima instanta, este ca cele patru sa-si faca treaba. In ceea ce le priveste pe celelalte componente ale lotului, toate se pregatesc normal, nevand probleme de sanatate, si Dragoi, si Patrascu, spre exemplu, lucrand chiar pe toate aparatele”.
         Asa dar, chiar daca nu exista obiective majore in fata reprezentantelor noastre, cu siguranta, cunoscandu-le ambitia, vor incerca sa se afle printre cele mai bune.
        Revenind la Topsporthal Vlaanderen din Ghent, acolo unde toti specialistii garanteaza ca va fi un show de inalta clasa, sa reamintim ca si-au anuntat participarea sportivi din Austria, Brazilia, Bulgaria, Chile, China, Columbia, Croatia, Spania, Finlanda, M. Britanie, Grecia, Hong Kong, Ungaria, India, Israel, Italia, Iordania, Letonia, Olanda, Polonia, Portugalia, Romania, Slovenia, Elvetia, Tunisia, Uzbekistan, Venezuela, Belgia s.a.

Lista participanti – feminin

Lista participanti – masculin

      Cei peste 200 de concurenti isi vor disputa intaietatea la sarituri, paralele, barna, sol (feminin) si sol, cal, inele, sarituri, paralele, bara (masculin), in prima zi fiind programate calificarile (sambata, 11 septembrie, de la ora 14, ora locala), apoi cei mai buni opt pe fiecare aparat urmand a intra, a doua zi, in finale (duminica, 12 septembrie, de la ora 13.00, ora locala).
        Sa mai adaugam ca intrecerile de duminica, ziua finalelor, vor fi transmise live de televiziunea belgiana VRT, alte amanunte putand aflate, de asemenea, accesand:  http://www.worldcupgymnastics.be/