GIMNAȘTII NOȘTRI LA ”FANTASTIC GYMNASTYCS NK 2016” DE LA ROTTERDAM

ROTTERDAM, 24 iunie 2016. Corespondență de la TANYA SCHOENMAKER. Celebra ”Ahoy Arena” din Rotterdam va fi, la sfârșitul acestei săptămâni – sâmbătă și duminică -, gazda unui important eveniment ce se va desfășura sub numele de ”Fantastic Gymnastics NK 2016”, care va reuni câteva sute de gimnaști ce-și vor etala valoarea în cadrul Campionatelor Naționale ale Olandei la gimnastică artistică, trampoline, ritmică, acrobatică, prilej de a fi organizate și diversificate acțiuni, programate în afara complexului pentru spectatorii, mari și mici. În centrul acestor concursuri, desigur, întrecerile gimnasticii artistice – masculin și feminin -, gimnaștilor gazdă alăturându-li-se și invitați din alte țări: Belgia, Spania, Chile și, mai ales, din România. După cum declarau organizatorii, gimnaștii români sunt așteptați cu mult interes, Andrei Muntean, Vlad Cotuna, Cristian Bățagă, Andrei Groza, Laurentiu Nistor, însoțiți de antrenorii Ioan Suciu și Ionuț Corlaci, fiind printre cei buni din lumea gimnasticii internaționale.
Dublele concursuri – se vor face două clasamente, unul național și celălalt internațional – sunt privite cu multă atenție, deoarece ele constituie pentru gimnaștii și gimnastele de top și importante teste în vederea Jocurilor Olimpice de la Rio din august, acolo unde vor fi prezenți majoritatea celor ce vor evolua în Ahoy Arena din Rotterdam.
Din păcate, ușoara accidentare a lui Marian Drăgulescu la ultimul antrenament, precum și mai mult decât atât necesara grijă de protecție, a condus la un forfait de ultim moment, absență evident regretată, dar înțeleasă, de organizatori. Oricum, pe lista de start se află nume cunoscute, printre alții  Epke Zonderland, Yuri van Gelder (Olanda), Rayderley Zapata, Nestor Abad (Spania), Tomas Gonzalez (Chile) sau Maxime Gentges, Jimmy Verbaeys, Daan Kenis, Bram Louwije, Dennis Goossens, Siemon Volkaert, Florian Van Landuyt și Kristof Schroé, belgienii fiind în plină cursă pentru definitivarea echipei pentru JO, și, desigur, Andrei Muntean, Vlad Cotuna, Cristian Bățagă, Andrei Groza, Laurentiu Nistor.
În program figurează, de asemenea, și întrecerile feminine, în concurs, de asemenea,  cu o echipă belgiană care pregătește J.O., dar și concursul internațional de la Chemnitz (Germania, 29 iulie), cu Germania, Franța, România și Elveția.
Gimnaștii români vor începe concursul la paralele (15.15 – ora locală), apoi bară (15.45), sol (16.15), cal (16.45), inele (17.15) și sărituri (17.45), Să mai notăm că din juriul de concurs va face parte și arbitrul Eugen Cățean (România)
Prin urmare, Fantastic Gymnastics NK 2016 se anunță a fi cu adevărat… Fantastic!
Programul general al competiției este următorul (ora locală):
Sâmbătă, 25 iunie 2016 :
15.00 – 18.15  Concurs individual compus și echipe (masculin / feminin)
Duminică, 26 iunie 2016:
13.30 – 18h15 Finale aparate (masculin / feminin)

Pentru alte amănunte, click aici: ParticipantiProgram