Gimnastele “Țară, țară, vrem campioane!” câștigă Cupa Elveției U13

București, 04 noiembrie 2019 – Echipa României de junioare, formată din Ana Maria Bărbosu, Amalia Puflea, Sabrina Maneca Voinea, Ioana Danciu și Roberta Radu au câștigat la sfârșitul săptămânii trecute Cupa Elveției Under 13.

Proiectul național ”Țară, țară. vrem campioane!”, inițiat de antrenorii Octavian Bellu și Mariana Bitang, și susținut de OMV Petrom, își continuă drumul spre marea performanță, câștigând experiență sănătoasă cu fiecare participare în parte, fie că vorbim de concursuri naționale sau internaționale.

În Elveția, alături de țara gazdă și de Franța și Germania, echipa României, formată exclusiv din gimnaste incluse în programul TTVC, au câștigat concursul pe echipe la o diferență de peste 2 punte față de ocupanta locului secund, Franța. Ana Maria Bărbosu și Amalia Puflea au fost stâlpii principali ai echipei, contribuind la total cu notele de la toate cele 4 aparate. Tot ele două au obținut cele mai bune clasări și în clasamentul de la individual compus, Bărbosu câștigând aurul, în timp ce Puflea s-a clasat pe poziția a treia.

Delegația României în Elveția a fost alcătuită din:

Rezultate complete – AICI.