Gimnastica românească este în doliu

NICOLAE VIERU – A TRECUT IN NEFIINŢĂ

NICOLAE VIERU, nu numai o personalitate, ci şi o instituţie prin activitatea desfăşurată de decenii în slujba gimnasticii româneşti şi internaţionale, s-a stins din viaţă după o lungă şi grea suferinţă, în cursul zile de astăzi.
Preşedinte de Onoare al Federaţiei Române de Gimnastică şi Vice-presedinte de onoare al Federaţiei Internaţionale de Gimnastică, NICOLAE VIERU s-a stins la vârsta de 84 de ani, lăsând în urmă o impresionantă carieră şi o moştenire de nepreţuit pentru generaţii de sportivi şi tehnicieni.
Sportul românesc a propulsat în scena internaţională numeroase personalităţi prin a căror activitate au contribuit esenţial la dezvoltarea acelei discipline, iar gimnastica nu a facut exceptie, având în Nicolae Vieru unul dintre exemplele cele mai relevante, cu o “carte de vizită” de excepţie în ceea ce priveşte competenţa profesională incontestabilă de care a dat dovadă pe parcursul unei activităţi de peste 6 decenii depusă în beneficiul gimnasticii româneşti şi mondiale, o activitate pentru care a primit recunoasterea lumii gimnasticii mondiale cu nenumărate ocazii, iar poziţiile din cadrul Federaţiei Internaţionale de Gimnastică şi Federaţiei Române de Gimnastică au reprezentat tot atâtea atestate ale competenţei şi profesionalismului.
Activitatea şi responsabilităţile în Federaţia Româneă de Gimnastică, timp de 40 de ani, apoi 32 de ani în Federaţia Internaţională de Gimnastică, precum şi participarea la 11 ediţii ale Jocurilor Olimpice, la 42 de Campionate Mondiale, 34 Campionate Europene şi peste 32 de Congrese Internaţionale, toate acestea mi-au prilejuit momente, întâmplări, amintiri şi trăiri excepţionale…”, afirma cu puţin timp în urmă.
Cariera şi munca de o viaţă sunt remarcabile şi ilustrează perfect dedicarea pentru dezvoltarea gimnasticii. A jucat un rol model, iar lucrul acesta nu se va uita…

Federaţia Română de Gimnastică transmite sincere condoleaţe familiei îndoliate.

Dumnezeu să-l odihnească!


NICOLAE VIERU –  Scurtă schiţă biografică: