Gimnaziada 2018 – rezultate gimnastică aerobică

MARRAKECH, Maroc, 08 mai 2018 – Gimnastica aerobică românească a participat în perioada 04 – 07 mai la cea de-a XVII-a ediție a Gimnaziadei, competiție ce s-a desfășurat la Marrakech. Delegația României, avându-i în componență pe  Daniel Țavoc, David Gavrilovici, Sarmiza Niculescu, Ebru Gheneghez, Miruna Iordache și Ioana Calenici, a câștigat un număr de 5 medalii: două de aur, două de argint și una de bronz. Alături de sportivi, au făcut deplasarea Cristiana Spînu (antrenor), Alina Drăgan (director de competiție și arbitru) și Cristina Dulgheroiu (arbitru).

În clasamentul pe echipe, cel care este realizat sub forma unui cumul al celor mai bune evoluții în celelalte probe, echipa României s-a clasat pe poziția secundă, la egalitate cu Ungaria, cele două națiuni fiind depășite doar de echipa reprezentativă a Rusiei.

Trio-ul format din Sarmiza Niculescu, David Gavrilovici și Daniel Ţavoc, dar și perechea mixtă Sarmiza Niculescu & David Gavrilovici, au adus României două medalii de aur, în timp ce grupul (Sarmiza Niculescu, Ioana Calenici, Ebru Gheneghez, Miruna Iordache & Daniel Ţavoc) și Daniel Țavoc, la individual masculin, medalia de argint, respectiv cea de bronz. În proba individuală masculină, cel de-al doilea reprezentant al României, David Gavrilovici, a ocupat poziția a patra.

Rezultate:

Echipe Trio Perechi mixte Grup Individual Masculin