Hai cu noi în țara campionilor!

BUCUREȘTI, 5 decembrie 2017 – Federația Română de Gimnastică anunță lansarea programului național de selecție “Hai cu noi în țara campionilor”, care are ca principal obiectiv strategic relansarea gimnasticii românești și revenirea în elita mondială a acestei ramuri sportive.

Analiza contextului actual, dar și a mediului intern si extern, specific gimnasticii românești, identifică o serie de factori care stau la baza scăderii nivelului de performanță. Concret, gimnastica românească se confruntă cu:

Astfel, scopul programului ”Hai cu noi în țara campionilor” este reprezentat de mărirea bazei de selecție, atât pentru gimnastica artistică, dar și pentru cea aerobică, la feminin și masculin, și vizează pregătirea și perfecționarea antrenorilor, dar și reorganizarea activității în teritoriu.

Proiectul va fi derulat în perioada 2018 – 2022 și se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 și 6 ani, cu calități fizice și psihice care îi recomandă pentru atingerea performanțelor sportive în gimnastică.

”Având exemplul unui program care a dat roade, și mă refer aici la ”Țară, țară vrem campioane”, coordonat de Mariana Bitang si Octavian Bellu, pornim acest nou proiect pentru că îmi doresc să nu ne mai plângem că nu mai sunt copii în sălile de gimnastică sau că nu mai există gimnaști pe care să ne putem baza la competițiile majore. Toți trebuie să ne dăm silința, de la staff-ul tehnic până la conducerea federației, pentru a găsi acești copii care doresc să facă performanță în gimnastică și să își asume anumite sacrificii. Pentru că noi, românii, nu am uitat să facem gimnastică și nici nu ne-am pierdut talentul la gimnastică.” (Andreea Răducan, Președinta FRG).

Lansarea oficială a programului a avut loc marți, 5 decembrie 2017, în cadrul unui eveniment organizat cu sprijinul partenerilor: Le Chateau – Castelul din inima capitalei, agenția de comunicare The Story Board, Winery Lacerta, Auchan România, La Blouse Roumaine, Graffiti BBDO, Cupcake Philosophy și Barista School.