Internationalele Frantei – Flavius Koczi si Diana Bulimar, in prim-plan

        Cea de a 19-a editie a Internationalelor Frantei s-a desfasurat si s-a incheiat sub cele mai bune auspicii, Complexul Vendéspace din   La Roche-Sur-Yon – pentru prima oara aceste intreceri au loc in afara Parisului – dovedindu-se o gazda mai mult decat ospitaliera, organizatorii reusind un veritabil tur de forta cu rezultate dintre cele mai bune sub toate aspectele. La start cu doi campioni olimpici, 5 laureati cu aur la “mondiale”, 11 campioni europeni si 15 medaliati la Jocurile Olimpice, cea de a 19-a editie a Internationalelor Frantei, a reunit cea mai mare parte a elitei gimnasticii internationale in acest moment, intre acestia aflandu-se si reprezentantii nostri Flavius Koczi si Diana Bulimar, care, in final, s-au aflat printre cei mai buni ai concursului de la sol, Flavius Koczi terminand pe treapta de sus a podiumului, iar Diana Bulimar pe cea secunda.
        In fata unei Sali pline, toate cele 4500 de locuri fiind ocupate, concursul a oferit, in calificari si in finala, un frumos spectacol al gimnasticii internationale, in general de un inalt nivel tehnic si spectacular, pe masura valorilor prezente la start. Evident, nu au lipsit nici greselile, ba chiar si accidentarile, situatii inerente, mai ales ca a fost cel dintai concurs tare al anului, cu porti deschise catre Campionatele Europene de la Moscova, din 17-21 aprilie. In acest context, Diana Bulimar si Flavius Koczi au obtinut, mai intai, prezenta in finalele de la sol, dupa evolutii unanim apreciate la acest aparat, ei ratand, insa, la sarituri (Flavius) si barna (Diana) accederea in ultima faza. 
        In competitie cu binecunoscuti si valorosi gimnasti – Kseniia Afanaseva (Rusia) sau Charlota Ferlito (Italia), Jake Dalton (SUA) sau Denis Ablyazin (Rusia) – sportivii romani si-au demonstrat calitatile, obtinand nu numai aprecierile miilor de spectatori, dar si a exigentelor brigazi de arbitri, care au judecat dupa Codul de Punctaj 2013-2016.
        Pe agenda competitionala a gimnastilor nostri urmeaza, intre 20 si 24 martie, cea de a 37-a editie a “Turnier der Meister” de la Cottbus, si, apoi Concursul de la Doha (Qatar), din 27-28 martie, ambele etape in Concursurile de Cupa Mondiala a FIG.

Pentru amanunte privind rezultatele finalelor Internationalelor Frantei, click aici:
FEMININ:
Barna, Paralele, Sarituri, Sol
MASCULIN: Bara, Cal, Inele, Paralele, Sarituri, Sol