J.O. 2012 – SANDRA IZBASA: “Cand auzi Imnul, nu poti explica sentimentul ce-l traiesti”

 

 

          LONDRA, 5 august. ( Corespondenta speciala de la TEODOR CIOBANU – Agerpres).
         SANDRA IZBASA a readus Romaniei aurul olimpic la sarituri dupa o pauza de 8 ani, ultimul titlu fiind cucerit la Atena, de catre Monica Rosu, si a castigat a 300-a medalie romaneasca din istoria Jocurilor Olimpice de vara, a 301-a din istoria olimpismului romanesc.
         ”Medalia asta inseamna extrem de mult pentru mine. A fost destul de dificil, a trebuit sa am nervii destul de tari, dar am reusit”, a declarat Izbasa dupa Ceremonia de premiere.
          ”Nu pot sa zic ca este o medalie de aur neasteptata, sariturile, ca si celelalte aparate, sunt un sport al nervilor, pentru ca in finala nu iei absolut de loc contact cu aparatul si cine este pregatit face surpriza. Cand iti auzi Imnul tarii nu se poate explica in cuvinte senzatia traita”, a mai spus Izbasa.


      

           ”Dupa a doua saritura am asteptat nota, nu eram inca sigura, pentru ca orice se poate intampla. Ma bucur ca fac gimnastica, am trecut prin momente grele, dar acum nu are rost sa le amintesc… Dupa olimpiada de la Beijing, am fost intrebata daca ma vor revedea la Olimpiada de la Londra. Era o intrebare dificila; eu am spus sa lasam timpul sa treaca si vom vedea ce va fi”
         Izbasa a adaugat ca in timpul concursului, pentru a scapa de presiune, nu a urmarit evolutiile celorlalte gimnaste, ci s-a concentrat doar pe ceea ce avea de facut si nu conta daca intra prima sau ultima: ”Eu, in timpul concursului, nu ma uit la nimeni, ma intereseaza exact ceea ce fac eu si ma concentrez pe ceea ce am de facut. Dar imi dau seama dupa cum reactioneaza sala si nu m-am uitat la ce face americanca. Ea avut o saritura dificila, probabil o fi executat-o bine, dupa nota pe care a primit-o, dar eu mi-am dorit sa fac doua sarituri cat mai curate”.
         Marti urmeaza finala de la sol pentru Sandra Izbasa, campioana olimpica de la Beijing la acest aparat: ”Eu tot ce imi doresc este sa fac la sol un exercitiu cat mai bun posibil, exact ca acasa, cum l-am pregatit”.
         La Beijing, unde a cucerit aurul olimpic la sol, Sandra Izbasa nu a evoluat la sarituri, aparat la care a inceput sa lucreze doar dupa revenirea lui Octavian Bellu si Marianei Bitang la lotul.
         Revenirea lui Bellu si Bitang a facut posibila si apropierea Sandrei de sarituri, un aparat la care inainte nu credea ca poate face performanta. ”De cand au venit Bellu si Bitang am inceput sa lucrez la sarituri, de 2 ani. Le multumesc din suflet pentru ca mi-au dezvoltat aceasta abilitate pe acest aparat, care eu credeam ca este mort pentru mine. Nu ma asteptam nici la Europene, ce sa mai zic de Olimpiada. Aveam o saritura si mai dificila, dar antrenorii au dorit sa fac doua sarituri cat mai curate”.
         Sandra a varsat lacrimi de bucurie dupa cucerirea aurului si a reamintit ca ”Pentru mine Olimpiada se va incheia pe 7 august, m-am descarcat si acum merg in continuare”.

Primul-ministru Victor Ponta a transmis un Mesaj de felicitare

         Primul-ministru Victor Ponta a transmis un Mesaj de felicitare gimnastei Sandra Izbasa pentru cucerirea aurului olimpic in proba de sarituri din cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra:
         ”Vreau sa transmit cele mai calde si sincere felicitari Sandrei Izbasa pentru aceasta noua performanta extraordinara obtinuta la Jocurile Olimpice de la Londra. Gratie determinarii, muncii si talentului tau, milioane de oameni din toata lumea au ascultat astazi Imnul Romaniei. O natiune intreaga iti multumeste pentru ca ne-ai facut pe toti sa fim mandri ca suntem romani, mandri sa vedem imaginea superba a tricolorului, asezat la loc de frunte, deasupra drapelelor celor mai puternice state din lume, precum SUA si Rusia. Iti multumim din suflet pentru aceste clipe unice”
        Totodata, premierul Victor Ponta i-a felicitat si pe antrenori pentru ca ”au facut posibil acest nemaipomenit succes la Jocurile Olimpice de la Londra”.
         ”Este, fara indoiala, o prestatie inegalabila, care aduce tarii noastre cea de-a opta medalie olimpica din acest an. De aceea, vreau sa ii felicit si sa le multumesc si antrenorilor, si intregii echipe feminine de gimnastica ce a facut posibil acest nemaipomenit succes la Jocurile Olimpice de la Londra. Va uram multa bafta si va tinem pumnii pentru ziua de marti. Oricum, pentru noi, sunteti deja invingatori!”