JUNIOARELE DIN DEVA, DE 12 ORI (5 victorii) PE PODIUM LA „NADIA COMĂNECI INTERNATIONAL INVITATIONAL”

Cea de a 9-a ediţie a  concursului „Nadia Comăneci International Invitational”, desfăşurat la Oklahoma, în Cox Convention Center, a fost dominată, la categoria junioare, de tinerele reprezentante de la DevaLaura Iacob, Ioana Stănciulescu, Daniela Trică şi Ariadna Stanciu -, conduse de antrenorii Daniela Nicolai şi Florin Cotuţiu. Gimmnastele noastre au obţinut 5 locuri întâi (echipe, individual compus, paralele, bârnă – Laura Iacob, sol – Ioana Stănciulescu), 4 locuri secunde (sărituri – Laura Iacob, individual compus, bârnă – Ioana Stănciulescu, sol – Daniela Trică) şi 3 locuri 3 (sărituri, paralele – Ioana Stănciulescu, sol – Laura Iacob). La evenimet au luat parte gimnaste din Canada, SUA, Suedia, Australia.
În competiţia echipelor, cele patru junioare ale noastre au demonstrat o excelentă tehnică şi o formă foarte bună la fiecare aparat. A fost, totuşi, o competiţie strânsă, câştigătoarea fiind cunoscută abia dupa ultima rotaţie, cu Deva la sol, Gym Fly la bârnă, iar Club Équilibrix la paralele,  româncele reuşind, în final, să termine cu 1.250 avans faţă de canadiencele de la GymFly, situate pe locul secund, şi aproape 3.0 în faţa celei de a 3-a clasate, Club Équilibrix (Canada).
Antrenoarea Daniela Mărănduca Nicolai, fostă componentă a echipei României, medaliată cu aur la Campionatele Mondiale din 1994, şi la a doua prezenţă la această competiţie, a fost mulţumită de modul în care a evoluat echipa, declarând că : “A fost destul de bine. Trebuie să lucrăm la dificultate şi multă muncă la execuţie. Am o mulţime de amintiri de aici. Nadia este împreună cu noi ăn fiecare an…”
Victoria echipei a fost  dublată de succesul Laurei Iacob la individual compus, în dispută cu colega sa Ioana Stănciulescu, în faţa căreia s-a detaşat cu jumătate de punct: 53.100 – 52.600, ca urmare a notelor mai mari de la sărituri, paralele şi bârnă, pe poziţia a treia situându-se canadiana Victoria Jurca. “Am muncit foarte mult și sunt foarte bucuroasă că am reuşit să obțin acest trofeu “, a spus Laura Iacob. La rândul ei, Daniela Trică a ocupat locul 9, evoluând doar la trei aparate, în timp ce Ariadna Stanciu a fost prezentă doar la paralele.
Şi aparatele au fost dominate de fetele noastre, cu o singură excepţie, la sărituri, unde Laura Iacob a fost depăşită de Victoria Jurca (Canada) cu 0.050, ea revanşându-se la paralele şi bârnă, în timp ce Ioana Stănciulescu s-a impus la sol, de altfel în întregime podium românesc: 2. Daniela Trică, 3. Laura Iacob. Gimnastele din Deva s-au aflat pe podium la toate aparatele, tabloul fiind completat şi cu rezultatele de la: sărituri – 3. Ioana Stănciulescu… 6. Daniela Trică; paralele – 3. Ioana Stănciulescu…5. Ariadna Stanciu; bârnă – 2. Ioana Stănciulescu… 6. Daniela Trică.
Aşadar, 12 prezenţe de podium la a 9-a ediţie a “Nadia Comăneci Internaţional Invitaţional”, o continuitate a frumoaselor rezultate obţinute cu consecvenţă de fetele noastre la această veritabilă gala a gimnasticii juvenile organizată anual de Nadia Comăneci şi Bart Conner la Oklahoma.

Pentru alte amănunte, click aici: 2017 NADIA COMANECI INTERNATIONAL INVITATIONAL, Nadia Comaneci International Invitational 2009 – 2017

Sursa şi foto: International Gymnast Magazine