Jurnal resitean 1 – Doua zile pe malul Barzavei

          La Resita continua, pe de o parte activitatea organizatorica pentru ca intrecerile Campionatului National, programat a se desfasura intre 17 si 19 septembrie, sa aiba loc in cele mai bune conditii, iar pe de alta pentru ca lotul masculin, aflat deja aici, in cantonament, sa se poata pregati cat mai bine, daca avem in vedere misiunea foarte dificila a baietilor la Campionatele Mondiale de la Rotterdam.
          O cronica a ceea ce s-a intamplat in orasul de pe Barzava in ultimele doua zile in ceea ce priveste gimnastica, in randurile ce urmeaza…

Joi 2 septembrie:
         Componentii lotului olimpic masculin de gimnastica al Romaniei au efectuat joi un singur antrenament la sala de gimnastica a CSS Resita. La solicitarea antrenorului coordonator, prof. Ioan Suciu, dar si a presedintelui Federatiei Romane de Gimnastica, Adrian Stoica,  dupa amiaza, Clubul Sportiv Scolar Resita, prin director prof. Ioan Stan a reusit sa transfere solul GYMNOVA din sala proprie in polivalenta resiteana. Acesta a fost aplicat peste actualul sol cu ajutorul personalului Clubului Sportiv Scolar Resita: director, cadre didactice, organizator de competitii. Transportul solului a fost realizat cu ajutorul angajatilor Societatiilor Comerciale: Prescom SA si TMK, ambele din Resita si a fost montat sub supravegherea colectivului ethnic al lotului olimpic.   Elasticitatea noului covorul instalat ofera conditii foarte bune de pregatire. Dupa-amiaza gimnastii au efectuat o  sedinta de recuperare la Complexul Municipal de Sport si Sanatate din Lunca Barzavei,inot si sauna. Vineri si sambata vor avea o perioada de pregatire mai intensa ce va culmina cu o verificare a exercitiilor.

Miercuri 1 septembrie:
        Componentii lotului olimpic masculin de gimnastica al Romaniei si-au continuat antrenamentele de acumulare sub indrumarea colectivului tehnic format din Ioan Suciu, Marius Urzica, Stefan Gal si Vug Vasile la Sala Polivalenta din municipiul Resita. Marian Dragulescu a efectuat pregatirea la sala de gimnastica a Clubului Sportiv Scolar Resita, o sala bine dotata tehnic deoarece pregateste doua elemente noi, atat la sol cat si la sarituri si avea nevoie pentru reusita antrenamentului de o groapa cu bureti. Joi 2 septembrie, gimnastii vor efectua un singur antrenament, iar vineri 3 si sambata 4 septembrie cate doua si vor avea o perioada de pregatire mai intensa ce va culmina cu o verificare a exercitiilor, dupa cum ne-a informat antrenorul coordonator al lotului olimpic masculin al tarii noastre, Ioan Suciu. Gimnastii nostrii nu se confrunta cu nicio problema de natura medicala.
         Solul instalat in Sala Polivalenta pentru pregatirea lotului se dovedeste a fi mult prea rigid, desi este solul din sala Complexului Olimpic din Bucuresti, sediul de baza al pregatirii baietilor. La solicitarea antrenorului coordonator, prof. Ioan Suciu, dar si a presedintelui Federatiei Romane de Gimnastica, Adrian Stoica, joi, 2 septembrie, Clubul Sportiv Scolar Resita (director prof. Ioan Stan) va transfera solul GYMNOVA din sala proprie, pentru a-l aplica peste actualul sol, in asa fel ca elasticitatea covorului sa ofere bune conditii de pregatire, tinand cont ca la acest aparat Romania nadajduieste la alte succese internationale prin acelasi Marian Dragulescu sau Flavius Coczi sau un alt talentat gimnast din echipa olimpica

(Daniel Babun – Radio Resita)