Jurnal resitean 6 – Au ajuns si fetele…

        La Resita se afla acum ambele loturi ale Romaniei, pentru a participa la Campionatele Nationale ale Maestrilor, intreceri ccare vor avea loc de vineri, 17 septembrie, si pana duminica, 19 septembrie.
        Acest concurs va  se constituie nu numai intr-o disputa pentru obtinerea titlurilor nationale, dar si intr-o noua verificare a componetilor loturilor in vederea Campionatelor Mondiale de luna viitoare, de la Rotterdam.
        Baietilor, care se afla de mai mult timp in pregatire la Resita, li s-au alaturat, incepand de marti seara, si fetele: Sandra Izbasa, Cerasela Patrascu, Ana Porgras, Diana Chelaru, Amelia Racea, Raluca Haidu, Daniela Andrei, Larisa Iordache, Diana Trenca si Gabriela Dragoi.
Colectivul tehnic este compus din antrenorii emeriti Mariana Bitang si Octavian Bellu si din antrenorii Liliana Cosma, Marius Vintila, Lucian Sandu si Florin Cotutiu, precum si din Valer Puia, coregraf,  si Andreea Ianasi, kinetoterapeutul.
Dupa multi ani au revenit, asa dar, la Resita, si reputatii tehnicieni, antrenorii emeriti prof. Octavian Bellu si prof. Mariana Bitang, de numele carora se leaga unele dintre cele mai mari performante ale gimnasticii feminine romanesti.
        La sosirea in municipiul de pe Barzava, Octavian Bellu ne-a declarat: “Am mai fost la Resita, cu multi ani in urma, tot cu ocazia unor Campionate Nationale, la care a participat toata crema de atunci a gimnasticii romanesti, feminine si masculine. Loturile care ne-au reprezentat la Jocurile Olimpice de la Los Angeles. Revenind la zilele noastre, important e ca toate fetele sunt sanatoase, dupa o perioada lunga de timp in care o mare parte dintre ele nu si-au putut desfasura activitatea in mod normal din cauza unor accidentari. Aceste accidentari le-au tinut departe de pregatire, de la un an la cateva luni de zile. In momentul de fata toate sunt sanatoase, au lucrat in functie de viteza cu care s-au recuperat. Unele mai putin, altele mai mult. Vom vedea ce se va putea realiza si la acest Campionat National, important, util, evident cu totii vom face tot ce este posibil, acolo unde este posibil, in asa fel incat participarea Romaniei la Campionatul Mondial sa fie un succes”.
        Lotul s-a cazat la Hotelul Rogge, urmand ca primul antrenament al gimnastelor noastre sa se desfasoare miercuri dimineata, la Sala Polivalenta.

(Daniel BABUN – Radio Resita)