Jurnal resitean 7 – “Aglomerare” de campioni…

        Doar putin timp a mai ramas pana la startul editiei 2010 a Campionatelor Nationale ale Maestrilor, febra concursului facandu-se simtita din ce in ce mai mult. Este cert ca spactatorii vor avea privilegiul de a asista la evolutiile unor campioni olimpici si mondiali, din acest punct de vedere “nationalele” noastre ridicandu-se la nivelul unui concurs de top international.
        In “jurnalul” nostru resitean a fost scrisa o noua pagina…

Miercuri, 15 septembrie
        Ambele loturi de gimnastica ale Romaniei au avut antrenamente programate la Sala Polivalenta din Resita.

 

        Fetele, sub supravegherea antrenorilor emeriti prof. Mariana Bitang si prof. Octavian Bellu, au efectuat antrenamente de  reacomodare cu aparatele, deoarece o parte a lotului a participat la sfarsitul saptamanii trecute la concursul de Cupa Mondiala la Gent, in Belgia, dominat de sportivele noastre, invingatoare la doua aparate – sol, prin Sandra Izbasa, si barna, prin Ana Porgras, si cu 2 locuri secunde, Dana Chelaru, la sarituri, si Ana Porgras, la paralele.

  

         Baietii au avut doua antrenamente mai usoare, finalizate cu o verificare nenotata. Gimnastii au executat exercitiul  la un aparat si au trecut la un altul.
        Problema de sanatate a lui Cosmin Iancu,  de la mijlocul saptamanii trecute,  s-a agravat, deoarece a suferit o blocare a muschilor, ceea ce pune sub semnul intrebarii participarea lui la Campionatele Nationale ale Maestrilor, dupa cum ne-a precizat antrenorul coordonator, prof. Ioan Suciu.
         Joi, 16 septembrie, baietii vor avea un antrenament dimineata, in care vor mai finisa anumite parti din exercitii unde simt ca mai trebuie lucrat, apoi gimnastii si colectivul tehnic intentioneaza sa viziteze Studioul Regional Radio Resita, iar dupa amiaza este programata o sedinta de refacere, cu bazin si sauna.

(Daniel BABUN – Radio Resita; Foto: Radio Resita)