Jurnal resitean 5 – Gimnastii vor avea sambata o noua verificare notata

        Gimnastii din lotul national al Romaniei, ce efectueaza un stagiu de pregatire la Resita, au avut, din nou, zile pline de antrenament, sambata fiind programata o noua verificare notata. In general, lucrurile decurg in bune conditiuni, chiar daca unii dintre sportivi mai acuza unele probleme de sanatate, dar  nimic nu este grav.
        Prin urmare, colectivul de antrenori condus de Ioan Suciu si gimnastii pe care ii pregatesc au scris noi file in “jurnalul resitean”…

Vineri, 10 septembrie
        Gimnastii au efectuat doua antrenamente. In continuare cei doi gimnasti, Alin Jivan si Cosmin Iancu acuza unele mici probleme de sanatate.
       Despre disconfortul sau, Alin Jivan a declarat pentru Radio Resita: “In prima saptamana, cand am venit la Resita, am lucrat pe un sol foarte rigid, un sol care te solicita psihic, dar mai mult fizic. Odata ce am fost operat la un picior l-am solicitat mai mult pe celalalt. Poate am tendonul un pic inflamat, sau muschiul. Vad ca dupa putin repaus ma simt mult mai bine. Nici nu se pune problema sa nu particip la Campionatele Nationale. In cel mai rau caz concurez la 5 aparate, fara sol”.
       La randul sau, Cosmin Iancu ne-a precizat: ”Este o mica contractura, am vorbit cu domnul doctor, fac un tratament. Sper ca in doua, trei zile sa imi revin. Am vorbit cu dr. Stoiciu de la Bucuresti si, bine inteles, ca m-a consultat si dr. Serbescu, de la Resita. Am primit recomandarea sa ma antrenez mai usor, fara sol si sarituri si fara valori, am sa fac tot posibilul sa ma recuperez si sa ma prezint foarte bine la Campionatul National”.
        Am purtat un dialog si cu Marian Dragulescu, despre exercitiile sale: “La sol va fi acelasi exercitiu de anul trecut de la Mondiale, cel putin pentru Campionatele Nationale. La Bucuresti am sa mai incerc sa mai adaug un element sau doua la sol, sa vedem daca mai am timp. Despre problemele de sanatate ce pot sa spun, am avut un disconfort muscular, nimic grav”.
         Sambata dimineata va avea loc un antrenament, iar dupa amiaza va fi o noua verificare notata. Dupa cum ne-a informat antrenorul coordonator, la Resita va sosi si vicepresedintele Federatiei Romane de Gimnastica, Dan Grecu.

Joi 9 septembrie
        Asa cum s-a obisnuit, la lotul masculin de gimnastica al Romaniei a fost programat un singur antrenament, dimineata, iar dupa amiaza gimnasti au avut program de voie. Vineri, 10 septembrie, au loc doua antrenamente mai lejere, urmand ca sambata, 11 septembrie, sa fie programat un antrenament  dimineata, iar dupa amiaza sa fie  o alta verificare notata. Problemele de sanatate ale lui Alin Jivan, la tendonul lui Ahile, si ale lui Cosmin Iancu, cel  care acuza dureri intercostale, persista.
         Antrenamentele baietilor nostri se fac numai la Sala Polivalenta din Resita, acolo unde in perioada 17-19 septembrie vor avea loc Campionatele Nationale ale Maestrilor.

Miercuri 8 septembrie
        Gimnastii au avut,  in aceasta dimineata, o analiza a antrenamentelor efectuate, iar dupa amiaza o verificare notata, despre care  antrenorul coordonator, profesorul Ioan Suciu, a afirmat ca s-a desfasurat foarte bine, ca se simte o imbunatatire a exercitiilor care se apropie de nivelul celor din competitie, iar gimnastii sunt mai aproape de forma de concurs.
        Spre regretul tuturor au aparut si problemele de sanatate. Iancu Cosmin acuza dureri intercostale, medicul sportiv resitean dr. Ioan Serbescu, ani de-a randul medic al lotului i-a prescris un tratament. Alta problema este cea a lui Alin Jivan, care reclama dureri la tendonul lui Ahile. Acesta a fost operat in urma cu cativa ani la tendon, iar acum are dureri la celalalt. Cei doi gimnasti efectueaza antrenamente de intensitate mai redusa.

(Daniel BABUN – Radio Resita; Foto – Radio Resita)