La „Polivalenta” bucureșteană, a 68-a ediție a CAMPIONATULUI NAȚIONAL

25 – 27 SEPTEMBRIE, trei zile de mare spectacol, cu un program pe măsură. STELE ale gimnasticii naționale și internaționale pe lista de start. Program CampionatINTRAREA LIBERĂ. Transmisiune în direct pe TVR 1

Debutând în mai 1947, la Reșița, Campionatele Naționale au ajuns în fața celei de a 68-a ediții, programată anul acesta în perioada 25 – 27 septembrie 2015,  în Sala Polivalentă din Capitală, atunci când vor avea loc întrecerile feminine și masculine ale Campionatului Național Individual Open și al Campionatului Național al Reprezentativelor de Club. Rând pe rând, timp de aproape șapte decenii, și-au înscris numele pe lista campionilor celei mai importante întreceri interne – cândva marele Nicolae Titulescu spunea: ”Sentimentul naţional este acela care asigură existenţa popoarelor”  – gimnaste și gimnaști care au cucerit, de asemenea, gloria internațională, făcând din „școala românească de gimnastică” una din dintre cele mai renumite din lume. Nici actuala ediție nu face excepție, dacă urmărim „lista de start”, ceea ce transformă competiția într-o dispută a campionilor  pentru a deveni… campioni! Și acesta este doar unul dintre nenumăratele argumente de a răspunde invitației de a fi, timp de trei zile, în tribunele Sălii Polivalente din București, pentru a asista la un veritabil recital, la o întâlnire (una din rarele ocazii ce nu trebuie ratate) de a urmări „pe viu” mari campioni și medaliați olimpici, mondiali, europeni și, nu în ultimul rând, naționali…
Pentru sportivii loturilor reprezentative și atrenorii lor, Campionatele Naționale din acest an au încă o încărcătură motivațională, ele constituindu-se într-un important test înaintea Campionatelor Mondiale de la Glasgow (23 octombrie  – 1 noiembrie), în orașul scoțian urmând a se acorda și primele „bilete” pentru Jocurile Olimpice de la Rio 2016.
Atât în concursul feminin, cât și în cel masculin în fața juriilor de arbitraj alături de nume consacrate  – Larisa Iordache, Diana Bulimar (Dinamo București), Cătălina Ponor (Farul Constanța), Andreea Muntean, Anamaria Ocolișan, Laura Jurca, Andreea Iridon, Ștefania Stănilă (CNS CSS Cetate Deva), Andreea Ciurusniuc (Steaua București), Silvia Zarzu (CSM Onești), Marius Berbecar, Vlad Cotuna, Marian Drăgulescu  (Steaua București), Andrei Muntean, Andrei Ursache, Andrei Groza (Dinamo București), Cristian Bățagă, Daniel Rădeanu, Laurențiu Nistor (CSM Bistrița) ș.a. -, se vor afla și performeri care caută drumul spre „înalta societate” – Ioana Nicoară, Asiana Peng, Olivia Cîmpean (CNS CSS Cetate Deva), Robert Pașca (CSM Reșița), Rareș și Raul Parschivu (CSM Bistrița), Ovidiu Prichindel (Dinamo București), Alexandru Bănicioiu, Rafael Szabo (CSM Lugoj) și nu numai.
Conform tradiției, se vor mai afla alături de sportivii noștri și gimnaste și gimnaști din Belgia și Norvegia, de asemenea în pregătire pentru Campionatele Mondiale.
Programul (care a suferit o ușoară modificare față de cel anunțat anterior) este următorul:
Vineri, 25 septembrie 2015
15.00-17.00     Concurs masculin – echipe și individual compus
Sâmbătă, 26 septembrie 2015
17.00-18.40     Concurs feminin – echipe și individual compus
Duminică, 27 septembrie 2015
15.00-18.00     Finale pe aparate (feminin și masculin)
Să facem și precizarea că INTRAREA este LIBERĂ!
Evenimentul va fi transmis în direct de TVR 1
Pentru alte amănunte, click aici: 2015 Program CN Echipe + Open

Afiș realizat de SIMONA MIHALCA – Teen Out Art

* ÎN 22 și 23 septembrie, la Cultural Gymnasium din Yokohama (Japonia) va avea loc un puternic turneu pentru juniori și junioare, la care și-au anunțat participarea tineri sportivi din Australia, Brazilia, Canada, China, Franța, Marea Britanie, Germania, Hong Kong, Noua Zeelandă, Rusia, Singapore, Ucraina, SUA, Japonia, România urmând a fi reprezentată de Ștefania Orzu și Denisa Stanciu, însoțite de antrenoarea Adela Popa.
* Sala Polivalentă din Capitală va fi, pe 3 octombrie 2015, de la ora 17.00, gazda patrulaterului masculin România – Spania – Ungaria – Norvegia.