La Buzau, baietii au dat si ei testul “scolarelor”

Gimnastele junioare care s-au intrecut in cadrul Campionatelor Nationale ale Cluburilor Sportive Scolare – eveniment organizat de CSS Buzau si Asociatia Judeteana de Gimnastica, impreuna cu Federatia Romana de Gimnastica, Ministerului Educatiei Nationale si Inspectoratul Scolar Judetean Buzau -, au fost urmate, zilele trecute, in sala buzoiana, de tinerii gimnasti de la CSS Brasovia Brasov, CSS Dinamo Bucuresti, LPS Bistrita, CSS Bistrita, CSS Lugoj, CSS 1 Timisoara, CSS Buzau, CSS Sibiu, CSS Sf. Gheorghe, CSS Steaua Bucuresti, LPS Tg. Mures care s-au intrecut, la randul lor, cu entuziasmul varstei, in incercarea de a se dovedi cei mai buni si ca dispun de calitatile necesare de a urma drumul performantei in gimnastica artistica masculina.

Sunt multi cei care s-au evidentiat la fiecare categorie de varsta, fie la nivelul echipelor – CSS Brasovia (juniori 3), Dinamo (juniori 2), CSS Buzau (juniori 4) – sau in concursurile individuale – Emanuel Voichinescu (CSS Lugoj), Robert Bustanete (CSS Buzau), Eduard Gavrila (CSS Brasovia), Robert Ghiuzan (Dinamo), Raul Paraschivu (CSS Bistrita), Daniel Moldoi (LPS Bistrita) si altii -, gimnasti care au urcat pe treapta de sus a podiumului la individual compus sau aparate.

In ansamblul competitiei, sa notam si performanta sportivilor de la CSŞ Lugoj, pregătiţi de profesorii Aurel Muntean, Adrian Meleanca si Ioan Bulacu, care si-au adjudecat 35 de medalii, dintre care 13 de aur, opt de argint şi 14 de bronz, un record pentru Lugoj la această competitie, in prim-plan aflandu-se Voichescu Patrik, Carlig Mark, Ghise David, Szabo Rafael, Banicioiu Alexandru si Victor, Todor Ionut, Ciucu Armando s.a.

De asemenea, sa reliefam si comportarea gimnastilor de la CSS Resita, pregatiti de antrenorii Robert Balan, Cristian Balinţ, Mihaela Rugaci, Cristian Kreiter si Remus Jivan, dupa trei zile de întreceri, ei contabilizand 13 medalii, ca urmare a evolutiilor lui Robert Paşca – juniori I, nivelul 6, cu şapte prezenţe pe podiumul de premiere -,  Dan Chis-Toia, Mihai Fota, Alexandru Avram, Razvan Marc s.a.
In ceea ce priveste tanara generatie a gimnasticii, sa reamintim ca la sfarsitul lunii, tot la Buzau, vor avea loc si „nationalele“ de copii.

Pentru alte amanunte, click aici: Rezultate Juniori 1, 2, 3, 4, Maestri