La Buzau, gimnastii scolari sustin “testele nationale”

Dupa cateva saptamani in care atentia iubitorilor gimnasticii s-a indreptat catre concursurile internationale – cu bune rezultate pentru performerii nostri -, este timpul sa revenim acasa, deoarece in zilele urmatoare gimnastii scolari vor sustine “testele nationale”. Incepand de vineri, 6 aprilie 2012, sala Clubului Sportiv Scolar Buzau va gazdui intrecerile Campionatelor Nationale de Gimnastica ale Cluburilor Sportive Scolare, organizate, atat la feminin, cat si la masculin, de catre CSS Buzau si Asociatia Judeteana de Gimnastica, impreuna cu Federatia Romana de Gimnastica, Ministerului Educatiei Nationale si Inspectoratul Scolar Judetean Buzau.
Evenimentul va debuta cu evolutia fetelor, care se vor intrece vineri, de la ora 9.00, in concurs aflandu-se junioarele 4 si junioarele 2, urmand ca sambata, incepand cu ora 9.40, sa-si dispute intaietatea junioarele 3 si junioarele 1.
La actuala editie a Campionatului vor lua parte reprezentante ale cluburilor scolare din Bucuresti, Barlad, Constanta, Cluj, Deva, Focsani, Galati, Onesti, Sibiu, Timisoara, Constanta si Arad.
Dupa o zi de repaus, in sala Clubului Sportiv Scolar Buzau vor demara intrecerile masculine, pe lista de start aflandu-se inscrisi 130 de gimnasti de la L.P.S.- Bistrita, C.S.S. Brasovia Brasov, C.S.S. Buzau. C.S.S. Dinamo Bucuresti, C.S.S. Lugoj, C.S.S. Resita, C.S.S. Sf. Gheorghe, C.S.S. Sibiu, C.S.S. Steaua Bucuresti, C.S.S.1 Timisoara, L.P.S. Tg. Mures.
Tinerii concurenti isi vor disputa intaietatea in cadrul mai multor categorii: juniori I, II, III, IV si maesti, intrecerile fiind programate pe 9 si pe 10 aprilie, incepand cu ora 9.30.
Ca de fiecare data, din juriile de concurs vor face parte arbitri cu o prestigioasa carte de vizita in competitiile interne si internationale.